14.8 C
Chania
Monday, February 2, 2026

Κρητικός φοιτητής θύμα διεθνών απατεώνων: Tου πήραν τα χρήματα για το μεταπτυχιακό, εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι Πανεπιστημίου

Ημερομηνία:

Θέλησε να κάνει το μεταπτυχιακό του σε Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, αλλά έπεσε θύμα απατεώνων και όχι μόνο έχασε τα χρήματά του αλλά και τη θέση του στο Πανεπιστήμιο!

Θύμα της διεθνούς απάτης ένας 24χρονος Κρητικός, ο Μανόλης Κ. ο οποίος, σύμφωνα με την ολλανδική Dagblad van het Noorden, έστειλε mail στο Πανεπιστήμιο της πόλης Γκρόνιγκεν με αίτηση για να γίνει δεκτός προκειμένου να κάνει το μεταπτυχιακό του.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου του απάντησε θετικά και του έδωσε έναν λογαριασμό προκειμένου να μεταφέρει 2.000 ευρώ, που είναι το κόστος των σπουδών. Ο φοιτητής έστειλε από την Κρήτη το ποσό σε μια τράπεζα που του υπέδειξε το Πανεπιστήμιο.

Λίγες μέρες όμως αργότερα επικοινώνησε και πάλι με το Πανεπιστήμιο που δήλωσε άγνοια για την αίτηση και την κατάθεση των χρημάτων, και φυσικά εκπρόσωπός του δήλωσε ότι, κατά συνέπεια, δεν είχε γίνει δεκτός.

Όταν ο 24χρονος προσπάθησε να καταλάβει τί δεν έγινε σωστά, διαπίστωσε ότι η τράπεζα στην οποία του ζητήθηκε να καταθέσει το ποσό ήταν ιταλική και όχι ολλανδική. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι και η ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία του στάλθηκαν τα μηνύματα της αποδοχής της αίτησης και του αριθμού του λογαριασμού για την κατάθεση των χρημάτων εγγραφής, ήταν διαφορετική κατά ένα γράμμα από αυτήν του Πανεπιστημίου!

Η έρευνα του εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ολλανδίας μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στοιχεία και για άλλα θύματα των διεθνών απατεώνων.

Candiadoc με πληροφορίες από Dagblad van het Noorden

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα χειμερινά Express δρομολόγια για Ηράκλειο – Χανιά & Χανιά – Ηράκλειο

Η ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου ΑΕ, σε συνεργασία με την ΚΤΕΛ Χανίων...

doValue: Η «Υπεύθυνη Δήλωση» που άναψε φωτιές – Αντιδράσεις για τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων δανειοληπτών

Μια νέα εστία αντιπαράθεσης μεταξύ δανειοληπτών και εταιρειών διαχείρισης...

Νέος βιώσιμος ποδηλατόδρομος και σταθμός φόρτισης στα Χανιά

Τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη νέου βιώσιμου ποδηλατόδρομου στα...