18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Χρ. Μαρκογιαννάκης για C4i: “ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΙΨΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΟΥ. Τους ξεφτέλισα, τους ταπείνωσα”

Ημερομηνία:

Συνεχίζει να αντιδρά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης για την εμπλοκή του στο θέμα με το σύστημα ασφαλείας C4i. Σε σημερινή ανακοίνωσή του αποκαλεί ψεύτες και συκοφάντες του βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Κεγκέρογλου και Χριστοφιλοπούλου ενώ όπως σημειώνει αφήνει ασχολίαστη τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο χορός της σκανδαλολογίας γύρω από το C4i ξεκίνησε με το άρθρο της δημοσιογράφου Δ. Κρουστάλη στο ΒΗΜΑ της Κυριακής (18/11/2010)

Τη σκυτάλη πήρε το ΚΙΝΑΛ που κατέθεσε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης. Απευθύνομαι λοιπόν στους βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση και του αποκαλώ ευθέως συκοφάντες ή  επιεικώς ότι στερούνται μνήμης και εξηγούμαι αμέσως.

Για το ίδιο ακριβώς θέμα το 2010 συνεστήθη εξεταστική επιτροπή στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Στις 24/2/2011 κατετέθη στο Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα που εκδόθηκε. Ένα κατάπτυστο κατά την άποψή μου πόρισμα, προϊόν κομματικής σκοπιμότητας και εμπάθειας, το οποίο είχε την υπογραφή μόνο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και στο οποίο μου καταμαρτυρούσαν τα μύρια όσα. Όλα βέβαια ψεύδη και ανοησίες.

Περίμενα λοιπόν να έλθει το πόρισμα για συζήτηση στη Βουλή για να τους ξεσκεπάσω, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν γινόταν, παρ’ ότι είχα κάνει διαδοχικές παραστάσεις στο Πρόεδρο της Βουλής. Κατάλαβα ότι επεδιώκετο η παραγραφή, κάτι που βόλευε και το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ, από την οποία είχα τότε διαγραφεί. Αναγκάστηκα και έστειλα στις 25/2/2011 και  4/3/2011 διαδοχικές επιστολές με καυστικό περιεχόμενο στους Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργό και Α. Σαμαρά, αρχηγό της Ν.Δ, ζητώντας πιεστικά και από τους δύο να προχωρήσουν στις σχετικές διαδικασίες. Επιτέλους το πόρισμα ήρθε για συζήτηση στη Βουλή τον Απρίλιο του 2011, όπου είχα την ευκαιρία να ξεσκεπάσω τις άθλιες μεθοδεύσεις και την γελοιότητα  του πορίσματος.

Παρά ταύτα η τότε Κυβερνητική πλειοψηφία, κατέθεσε πρόταση κατηγορίας εναντίον μου, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί Ευθύνης Υπουργών, στην οποία μου καταλογίζονταν περισσότερα από όσα ο κ. Κωνσταντέλος αφήνει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ως υπονοούμενα στη πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, την οποία σε κάθε περίπτωση αγνοώ. Η πρόταση κατηγορίας σε βάρος μου συζητήθηκε στη Βουλή,  αν καλά θυμάμαι, τον Απρίλιο του 2011 προκειμένου να συσταθεί το προβλεπόμενο από το ν. Περί Ευθύνης Υπουργών Τριμελές Συμβούλιο, αποτελούμενο από ανώτατους Δικαστικούς, το οποίο θα έκρινε σε πρώτη φάση την κατηγορία. Η πρόταση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ μεγαλοπρεπώς από τους ίδιους που τη κατέθεσαν.

Διαβλέποντας ότι θα επανήρχοντο οι διώκτες μου σε χρόνο που η παραγραφή θα ήταν προ των πυλών, έκανα κάτι που μόνο ήθος και εντιμότητα δείχνει: Κατόπιν συνεννόησης με τη κα Μπακογιάννη, κατέθεσα τροπολογία στο νόμο περί Ευθύνης Υπουργών, που είχαν υπογράψει και οι άλλοι τρεις Βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ,  με την οποία προβλεπόταν ότι «…. σε περίπτωση που ετίθετο θέμα παραγραφής των αδικημάτων που βάρυναν Υπουργό, αυτός (Υπουργός) θα εδικαιούτο να ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να ΠΡΟΤΑΧΘΕΙ της παραγραφής, η έρευνα της ουσίας της υπόθεσης….» Ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, παρ’ ότι η τροπολογία εκινείτο στα όρια της συνταγματικότητας, προς τιμήν του, την αποδέχθηκε. Έτσι έγινε νόμος του Κράτους (άρθρο 16Α) του ν. περί Ευθύνης Υπουργών. Μου είχε πει τότε ο κ.Καστανίδης, το κάνω για να μπορεί ο κάθε πολιτικός που βάλλεται, αν θέλει να αποδείξει, με Δικαστικές εγγυήσεις, ότι είναι έντιμος.

Μετά την εν λόγω ενέργειά μου οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων ο κ. Κεγκέρογλου και η κα. Χριστοφιλοπούλου που υπογράφουν την ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης  επανήλθαν και κατέθεσαν πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, για τα ίδια ποινικά αδικήματα. Έγινε και πάλι κατά μήνα Σεπτέμβριο 2011 συζήτηση στη Βουλή, όπου αντιμετώπισα το ΠΑΣΟΚ μόνος μου, με όπλο την αλήθεια και μόνο. Η Ν.Δ ήταν απούσα τόσο κατά τη συζήτηση όσο και κατά την ψηφοφορία, όπως ήταν απούσα και κατά τη συζήτηση του Απριλίου 2011 για ορισμό Τριμελούς Συμβουλίου. ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΙΨΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΟΥ. Τους ξεφτέλισα, τους ταπείνωσα. Η πρόταση για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής απορρίφθηκε μετ’ επαίνων από τους ίδιους που την υπέγραφαν, με μεγαλύτερη μάλιστα πλειοψηφία αυτήν τη φορά. Χαρακτηριστικό της συζήτησης ήταν ότι εγώ επέμενα μετά πάθους να υπερψηφιστεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως τους είχα πει τότε στη Βουλή, ήθελα την αθώωσή μου με τη βούλα της Δικαιοσύνης.

Δεν τα θυμούνται όλα τα παραπάνω  ο  κ.Κεγκέρογλου και η κα Χριστοφιλοπούλου, οι οποίοι συμμετείχαν το 2011 στην σε βάρος μου διαδικασία; Που βλέπουν το κουκούλωμα, όσο με αφορά τουλάχιστον; Δικαιούμαι ή όχι να τους αποκαλώ ψεύτες και συκοφάντες;

Αν θέλετε να προστατέψετε τον πρώην Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, είναι δικαίωμά σας. Βρείτε όμως άλλο τρόπο και άλλο πρόσωπο. ΟΧΙ τη συκοφαντία και εμένα. Διαφορετικά αν συνεχίσετε έτσι, θα σας έλεγα ότι ο κατήφορος που έχετε πάρει ως κόμμα, δεν έχει φτάσει στο πάτο.

Την στάση της Ν.Δ δεν την σχολιάζω, παρ’ ότι νομίζω ότι δικαιούμαι να πω ότι επιλεκτικά προστατεύει τα στελέχη της. Και προς Θεού, δεν υιοθετώ την άποψη που εκφράζεται σε κάποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι εν προκειμένω δεν είναι αθώα του αίματος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ