Άγριο ξυλοδαρμό δέχτηκε ντελιβεράς, όταν απαίτησε τα δεδουλευμένα του από γνωστό κατάστημα εστίασης στην περιοχή του Περιστερίου, όπου εργαζόταν.
Σύμφωνα με καταγγελία του αγωνιστικού σχήματος «Λάντζα στον χώρο του επισιτισμού», ο διανομέας, μετανάστης από το Πακιστάν, «βρέθηκε άγρια χτυπημένος στο Αττικό νοσοκομείο όταν αρνήθηκε να υποκύψει στους εκβιασμούς της εργοδοσίας».
«Συγκεκριμένα, ενώ απασχολούνταν από 6 – 12 ώρες ημερησίως ο εργοδότης του τον υποασφαλιζε με αποτέλεσμα να μη μπορεί ούτε να ανανεωθεί η κάρτα εργασίας του. Όταν ο συνάδελφος προχώρησε σε καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες διεκδικώντας τα αυτονόητα, ο εργοδότης επιδίωξε με τη μέθοδο των απειλών και της τρομοκρατίας να ‘’πείσει’’ τον εργαζόμενο να αποσύρει την καταγγελία φτάνοντας στο σημείο να βάλει μπράβους να ‘’καθαρίσουν’’. Έτσι με στημένο καρτέρι και ψεύτικη παραγγελία στην νέα του δουλειά επιδίωξαν να τον αναγκάσουν να υπογράψει εγγράφως δηλώσεις ώστε να αποσυρθούν όλες οι καταγγελίες. Όταν αυτός αρνήθηκε τον χτύπησαν άγρια», καταγγέλλει η «Λάντζα».
Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο κατάστημα στο Περιστέρι από συλλογικότητες στον χώρο του επισιτισμού, κινήσεις γειτονιάς και πολιτικές οργανώσεις.
Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο περιστατικό με ξυλοδαρμό εργαζόμενου μέσα σε λίγες εβδομάδες. Στις αρχές Δεκεμβρίου τον γύρο του πανελληνίου είχε κάνει η καταγγελία διανομέα στη Θεσσαλονίκη, για άγριο ξυλοδαρμό του από τον πρώην εργοδότη του. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια όπου ο εργοδότης καταδικάστηκε.
Αναφορικά με το περιστατικό του Περιστερίου η «Λάντζα» αναφέρει:
«Έχουμε να κάνουμε πλέον με καταιγισμό περιστατικών ωμής εργοδοτικής βίας, αυθαιρεσίας και αυταρχισμού εναντίον εργαζομένων στο συγκεκριμένο κλάδο, μια κατάσταση που διευκολύνεται από την αντεργατική κυβερνητική πολιτική διαχρονικά. Αυτή η χωρίς τέλος επέλαση εναντίον εργατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων γίνεται πλέον με όρους υπόκοσμου βρίσκοντας τους εργαζόμενους στο κλάδο του επισιτισμού κυριολεκτικά έρμαια μαφιόζικων πρακτικών με τους ξυλοδαρμούς και τη χωρίς τέλος εκμετάλλευση να αποτελούν μια κανονικότητα.
Ενώ, στο συγκεκριμένο περιστατικό υπάρχουν και χαρακτηριστικά ρατσιστικής αντιμετώπισης απέναντι σε μετανάστες, τους οποίους οι εργοδότες-δουλέμποροι εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο, εφαρμόζοντας σκληρότερους όρους εργασίας, θεωρώντας τους ως μια «κατώτερη» κατηγορία εργαζομένων η οποία θα φοβηθεί να αντιδράσει και να διεκδικήσει.
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΑΛΕΡΑΣ».