Φορμάκια με φύλλο
100 δράμια αμύγδαλα (320 γρ), 100 δράμια ζάχαρη, 100 δράμια φύλλο, 6 αυγά και δύο κουταλιές κορν φλάο, λίγες βανίλιες και 2 κουταλιές βούτυρο.
Ασπρίζουμε το βούτυρο με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Έχομε τα ασπράδια καλά χτυπημένα, με το κορν φλάο τ’ ανακατεύομε ρίχνομε τις βανίλιες και τέλος ρίχνομε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και καλά κοπανισμένα. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και βάζομε 4 φύθλλα κομμένα λίγο πιο μεγάλα απ’ τα φορμάκια καλά βουτυρωμένα ένα-ένα. Βάομε μέσα στο φύλλο λίγο από το μείγμα που έχομε ετοιμάσει και μετά βάζομε λίγο γλυκό κουταλιού και λίγο από πάνω λίγο μείγμα ακόμα. Αφού ψηθούν τα σιροπιάζομε χωρίς να χυθεί το σιρόπι στο φύλλο απ’ έξω. Μόνο στο αμύγδαλο θα σιροπ9ιάσομε με σιρόπι χωρίς να χυθεί στο φύλλο έξω. Μόνο στο αμύγδαλο θα σιροπιάσομε.
Καρύδες (πολύ ωραίες)
Δώδεκα αυγά, ένα κιλό καρύδα, ένα κιλό άχνη, ένα κρασοπότηρο ανθόνερο, όσο σιμιγδάλι ψιλό σηκώσουν (Να κολά κάπως το μείγμα, να μην πλάθεται εύκολα), λαδόκολλα. Κροκάδια, ασπράδια με τη ζάχαρη μαρέγκα μετά καρύδα και σιμιγδάλι τέλος. Πλάθομε στρογγυλά βάζομε σε λαδόκολλα και φούρνο. Ξεκολάμε σχεδόν ζεστά (Περνάμε από το πίσω μέρος τη λαδόκολα μ’ ένα σφουγκαράκι βρεγμένο και στιμμένο για να ξεκολλούν χωρίς να ξεφλουδίζουν από κάτω)
Αχλαδάκια
Ένα κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα, μισό κιλό ζάχαρη, λίγο ανθόνερο. Περνάμε από τον μύλο τα αμύγδαλα λίγα-λίγα μαζί με τη ζάχαρη και τα πλάθομε αφού προσθέσομε λίγο ανθόνερο (από άνθη νερατζιάς-λεμονιάς-προτοκαλιάς, όχι λουλουδόνερο. Βέβαια αν σας φτιάξουν ανθόνερο μόνο από άνθη νερατζιάς είναι το καλλίτερο). Τα πλάθομε σε μικρά αχλαδάκια, καρφώνομε από κάτω ένα γαρύφαλλο με το κεφάλι του να φαίνεται και στο πάνω μέρος του αχλαδιού ένα μικρό φύλλο μυρτιάς.