13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Διεθνές Συνέδριο Χρηματοοικονομικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Ημερομηνία:

Το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρία Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής (ΕΕΧΜΤ), διοργανώνουν διεθνές συνέδριο στα Χανιά την περίοδο 10-11 Ιουνίου.
Η ΕΕΧΜΤ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη σε συνεργασία με πολλούς άλλους ερευνητές και πανεπιστημιακούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος της ΕΕΧΜΤ είναι η προώθηση της έρευνας στο χώρο της λήψης χρηματοοικονομικών αποφάσεων, με έμφαση σε θέματα διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων και τραπεζικής διοίκησης. Η ΕΕΧΜΤ ήδη αριθμεί περίπου 100 μέλη και τον Δεκέμβριο του 2010 διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο εθνικό συνέδριο στην Αθήνα με τη συμμετοχή Ελλήνων ερευνητών και τραπεζικών στελεχών.

Το 1ο διεθνές συνέδριο της ΕΕΧΜΤ αποσκοπεί στην προσέκλυση διεθνών ερευνητών από όλο τον κόσμο και την ανταλλαγή ερευνητικών εμπειριών σε θέματα σχετικά με το χώρο του χρηματοοικονομικού και τραπεζικού μάνατζμεντ. Στο Συνέδριο παίρνουν μέρος περίπου 50 καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη διαχείριση των χρηματοοικονομικών κινδύνων, τις χρηματοοικονομικές αγορές, τα νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα, τη βιωσιμότητα και τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, καθώς και τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου είναι ελεύθερες για τον κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ώρα 10:45, στο ξενοδοχείο Πανόραμα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...