18.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

“Κακομοιριά”: Ο Πεζόδρομος της Χάληδων που μετατράπηκε σε πάρκινγκ μηχανών | Φωτός

Ημερομηνία:

Το πρόβλημα, το έχουμε επισημάνει πολλές φορές. Δεν είναι μόνο η έλλειψη υποδομών, είναι και η κάκιστη νοοτροπία μερίδας συμπολιτών μας και η έλλειψη αστυνόμευσης ή η μη επαρκή εφαρμογή του νόμου.

Η οδός Χάληδων πεζοδρομήθηκε αλλά αυτό δεν αποτρέπει πολλούς από το να μετατρέπουν τον δημόσιο χώρο που ανήκει σε όλους τους πολίτες ισομερώς, σε χώρο πάρκινγκ των μηχανών ιδιοκτησίας τους.

Ο Νίκος Αγγελάκης, δημοσιογράφος της εφημερίδας μας, με ανάρτησή του και φωτογραφικό υλικό επισημαίνει την “κακομοιριά”.

Γράφει σχετικά:

Χανιά, Χάληδων. Μετά την πεζοδρόμηση. Κατάντια. Οδηγώ μηχανές για πάνω από 20 χρόνια και καταλαβαίνω ότι ακόμα και για δίτροχα ορισμένες φορές είναι δύσκολο να βρεις να παρκάρεις. Το χω ζήσει πολλές φορές. Αλλά αυτή η κακομοιριά είναι αδικαιολόγητη. Δηλαδή τον Αύγουστο τί θα γίνει; Όλη η Χάληδων πάρκιγκ; Το ωραίο ήταν ότι αργά το βράδυ ήταν εκεί παρκαρισμένοι και δύο ζητάδες. Κλήση; Καμία!

Δείτε και τις φωτογραφίες από τη σχετική ανάρτηση:

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ