Πουρές από κουκιά και πατάτα
Ένα κιλό κουκιά, τρία μέτρια κρεμμύδια, μία πατάτα ή δύο μικρές, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, κάρυ.
Μουλιάζομε τα κουκιά σε ζεστό νερό και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τα βράζομε μαζί με την πατάτα και το ένα κρεμμύδι και σουρώνομε. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ και αλατοπιπερώνομε. Βάζομε ελαιόλαδο από πάνω κάρυ και λεμόνι. Ψιλοκόβομε μαϊντανό και κρεμμύδι ξερό.
Ρυζόγαλο φούρνου
Οκτώ ποτήρια γάλα, ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, ένα φλυτζανάκι κόρν φλάο, 1 κοφτή κουταλιά άνθρος αραβοσίτου, τεσσεράμιση ποτήρια νερό, ένα φλυτζανάκι ρύζι, ελάχιστο αλάτι, κανέλα.
Βράζομε το ρύζι σε ενάμιση ποτήρι νερό και όταν το τραβήξει αποσύρομε από τη φωτιά. Βράζομε το βρασμένο ρύζι, το γάλα, το αλάτι, όλα μαζί. Διαλύομε το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάο και προσθέτομε ανακατεύοντας καλά τα τρία τέταρτα του ποτηριού. Το προσθέτομε στο μείγμα με το ρύζι και βράζομε ακόμα δέκα λεπτά. Προσθέτομε τη ζάχαρη και μόλις πήξει κατεβάζομε το ρυζόγαλο και το μοιράζομε σε πυρίμαχα μπωλ. Όταν κρυώσει το ρυζόγαλο τα βάζομε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζομε. Βάζομε κανέλα.