24.8 C
Chania
Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2026

Χαοτική διαφορά 16 μονάδων δείχνει νέα δημοσκόπηση της «Metron Analysis» για «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής»

Ημερομηνία:

Διαφορά 16,3 μονάδων ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της «Metron Analysis» για «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% (ελαφρώς μειωμένο από το 38,5% του Οκτωβρίου), με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με 21,3% -ήτοι, διαφορά 16,3 ποσοστιαίων μονάδων.

Την τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 3,8%.

Όσον αφορά στα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (64%), στη δεύτερη θέση είναι η Φώφη Γεννηματά (39%) και τρίτος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας (38%).

Το 64% των πολιτών θεωρεί επιτυχημένο τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25% θετικών γνωμών ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 45%, έναντι του 16% του Αλέξη Τσίπρα.

Το μεταναστευτικό είναι το θέμα που προβληματίζει τους πολίτες σε ποσοστό 33%, αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση της λίστας την οικονομία και την ανεργία, με ποσοστά 28% και 14%, αντιστοίχως.

Το 41% της κοινής γνώμης πιστεύει ότι οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιωθούν τους επόμενους μήνες και το 53% ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Αρναουτάκης από το Μάλεμε: «Η μνήμη των νεκρών ένα διαρκές παράδειγμα ευθύνης για ειρήνη, ασφάλεια και κράτος δικαίου»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μίλησε στο Γερμανικό Νεκροταφείο Μάλεμε για την 85η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, τονίζοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης.

Χάρης Μαμουλάκης: «Η μνήμη παραμένει ζωντανή» για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Τίμησε τους 335.000 νεκρούς και υπογράμμισε τη σημασία της ιστορικής μνήμης.

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά: «Στους κανόνες οι εξαιρέσεις κάνουν τη διαφορά»

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά το Σάββατο 30 Μάη στην πλατεία Νεώρια. Συναυλίες, εκθέσεις και δραστηριότητες από μαθητές για μαθητές.

Χάρης Μαμουλάκης στις Βασιλειές: Από τα 620 στρέμματα εντός Οικισμού, παραμένουν μόλις τα 69 με υπογραφή ΝΔ

Ο Χάρης Μαμουλάκης επισκέφθηκε τις Βασιλειές και εξήγησε στους κατοίκους τη μείωση των ορίων του Οικισμού από 620 σε μόλις 69 στρέμματα με το Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης.