24.8 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Σοβαρές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων στα σχολεία

Ημερομηνία:

Αντιδράσεις, ακόμα και εντός της Νέας Δημοκρατίας, έχουν προκαλέσει οι μεγάλες καθυστερήσεις σε δεκάδες χιλιάδες σχολικά γεύματα σε διάφορες πόλεις. Μετά τις διαμαρτυρίες τεσσάρων δημάρχων της δυτικής Θεσσαλονίκης και στον απόηχο της είδησς της λιποθυμίας ενός κοριτσιού από την πείνα, οι αντιδράσεις έχουν στόχο την κυβέρνηση, αλλά και τον δήμο Αθηναίων.

«Είχαμε χρόνια να ακούσουμε για λιποθυμίες παιδιών σε σχολεία από την πείνα. Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα κρούσματα στα σχολεία. Εμείς προκηρύξαμε, τον Μάιο του 2019, τον διαγωνισμό για 185.000 γεύματα κάθε μέρα σε δημοτικά σχολεία της χώρας. Σήμερα, Φεβρουάριο το 2020, το 30% των γευμάτων, δηλαδή 54.000 γεύματα, δεν έχουν ακόμη δοθεί. Πρόκειται για περίπου 19.000 γεύματα στην Αθήνα και την Αττική, 24.600 γεύματα στην Μακεδονία, από τα οποία 18.000 στη Δυτική Θεσσαλονίκη, 6.000 στην Πελοπόννησο και 1.500 στη Λέσβο.» τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίουκαι προσθέτει:

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πάντα με μεγάλη ταχύτητα τις υποθέσεις των μεγάλων συμφερόντων που τη στηρίζουν, αλλά καθυστερεί απαράδεκτα για ζωτικά ζητήματα των παιδιών του δημοτικού σχολείου. Φοβούμαστε ότι κινδυνεύουν τα σχολικά γεύματα. Μια σημαντική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που αποδεδειγμένα έχει θετικά αποτελέσματα για τη σχολική διαρροή, κατά της παιδικής παχυσαρκίας και υπέρ της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος. Δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθούν τα σχολικά γεύματα. Αντίθετα, θα επιμείνουμε να επεκταθούν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας όπως ήταν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.»

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ευθυμίου, σχετικά με τη μη διανομή γευμάτων σε τέσσερις δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Νεάπολης-Συκεών, Κορδελιού-Ευόσμου και Ωραιοκάστρου. «Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, γίνομαι δέκτης του θέματος αυτού από οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη τα γεύματα, με αποτέλεσμα να μην σιτίζονται τα παιδιά τους. Από οικογένειες, που από την περίοδο της κρίσης και μετά βιώνουν σκληρές συνθήκες διαβίωσης», σημειώνει η Άννα Ευθυμίου.

Αντιδράσεις σημειώνονται και στον δήμο Αθηναίων, με τον επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσο Ηλιόπουλο, να επιρρίπτει ευθύνες στον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη. «Περισσότεροι από οχτώ χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες στα σχολεία της δεύτερης, τρίτης και τέταρτης κοινότητας του Δήμου Αθηναίων δεν λαμβάνουν σχολικά γεύματα από την αρχή της χρονιάς. Έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτή την άσχημη εξέλιξη με δημόσια μας παρέμβαση από τον Δεκέμβρη. Τίποτα όμως δεν έχει αλλάξει. Η Δημοτική Αρχή δεν έχει προχωρήσει σε καμία πρωτοβουλία για την άσκηση πίεσης απέναντι στην κυβέρνηση» καταγγέλλει ο κ.Ηλιόπουλος και προσθέτει:

«Πριν από λίγες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας η περίπτωση μιας μαθήτριας στον Πύργο, που λιποθύμησε από την πείνα. Οφείλουμε να δράσουμε πριν επιστρέψουμε σε αυτή την «κανονικότητα». Ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία του προγράμματος για το σύνολο των δημοτικών κοινοτήτων. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Κίεβο ο CEO των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε...

FT: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Νοέμβριο το Pfizergate

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει ακρόαση για την...

Ο Ρωσικός Στρατώνας του Δήμου Χανίων ανοιχτός για τα παιδιά

Ο Ρωσικός Στρατώνας, χώρος που ανακατασκευάστηκε από τον Δήμο Χανίων με στόχο...