13.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Οι μαντινάδες “φάρμακο στη μελαγχολία” του κορωνοϊού από την Κρήτη

Ημερομηνία:

Μαντινάδες για τον κορωνοϊο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Συγγραμματέας Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων κ. Αριστομένης Συγγελάκης.

Τις μαντινάδες τις χαρακτηρίζει “φάρμακο στη μελαγχολία” και είναι από τον Βιαννίτη Γιώργο Κονδυλάκη.

Όπως αναφέρει είναι “μία προσφορά του Συλλόγου Βιαννιτών Αττικής “Ο Διαβάτης”

Διαβάστε τις:

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ
Από την Κίνα κίνησε και ήρθε το βαπόρι,
που ‘φερε τον κορωνογιό και την κορωνοκόρη..
Ελθόν, το κορωνόσογο ανθεί και γιγαντώνεται
και πολλαπλασιάζεται και διαρκώς απλώνεται.
Γιατί, ο κορωνοϊός έχει πολλούς τους τρόπους,
να αναμεταδίδεται σε ζώα και ανθρώπους.
Λέγεται πως, ξεκίνησε από τις νυχτερίδες ,
που, για να φτιάξουν τον ιό ,τράφηκαν με… τσουκνίδες.
Αν είναι τούτο αληθές ,
όπως το άκουσα εχθές ,
αλί και τρισαλί μας ,
αφού ο κορωνοϊός, ρεμβάζει στην αυλή μας.
Γι αυτό και ο παγκόσμιος Οργανισμός: ο Π.Ο.Υ.
έβγαλε απαγορευτικό για το κορωνοσόι :
Απαγορεύονται αγκαλιές, φιλιά και χειραψίες,
όλα αυτά, τα θεωρεί ο Π.Ο.Υ. αταξίες.
Ενόψει τούτου έρχομαι και σας συστήνω, όθεν,
ν’ αλληλο- χαιρετιόμαστε μόνο εκ του μακρόθεν!!!
Κομμένα: εναγκαλισμοί, θωπείες και φιλήματα
και… θα συνεννοούμεθα μονάχα με νοήματα!!
Κι αυτά εξ αποστάσεως, για λόγους ευνοήτους ,
για να κρατούμε εαυτούς κι αλλήλους αηττήτους.
Όλα αυτά, συστήνονται για λόγους ασφαλείας,
ώστε, να αποφύγουμε συμβάν ανωμαλίας.
Αθήνα 17-3-2020
Γ.Κοκ.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Βαλυράκη: Κατάθεση «φωτιά» αυτόπτη μάρτυρα – «Ο πρώτος τον χτυπούσε, ο δεύτερος σαν να τον αποτελείωνε»

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στράφηκε ξανά το...

Αναταράξεις φέρνει το… κόμμα Καρυστιανού: Τι λένε συγγενείς θυμάτων, οι παρεμβάσεις Φαραντούρη, Καμμένου και το 31% της MRB

Οι δηλώσεις, σχεδόν προαναγγελτικές, της Μαρίας Καρυστιανού στις οποίες άφησε εντελώς...