32.5 C
Chania
Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2026

Με την άμεση αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη αποσύρθηκε η τροπολογία που επέβαλε ΦΠΑ 13% στο αγροτικό νερό!

Ημερομηνία:

Επιστροφές στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης

Μετά την άμεση αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δια του Βουλευτή της, Λευτέρη Αυγενάκη, και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του στον καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αποσύρθηκε η τροπολογία που είχε κατατεθεί στη Βουλή, σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ 13% στο αγροτικό νερό που θα έπρεπε να καταβάλλον οι αγρότες κατά την εισφορά που κατέθεταν στους ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ.

Υπενθυμίζεται ότι την επίμαχη τροπολογία είχε καταθέσει «νύχτα» στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Οικονόμου, για να ακολουθήσει η άμεση αντίδραση του Βουλευτή Ηρακλείου της ΔΗ.ΣΥ., κ. Αυγενάκη, που ζήτησε την άμεση απόσυρσή της.

Μετά την ευόδωση των προσπαθειών του ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είναι πολύ θετικό ότι ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, αναγνώρισε το λάθος του υφισταμένου του, που από επιπολαιότητα και χωρίς σχεδιασμό ήθελε να συγκεντρώσει χρήματα από τους αγρότες μας, ώστε προχώρησε ο ίδιος στην απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας που επέβαλε ΦΠΑ 13% στο αγροτικό νερό. Από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε έντονα και προσπαθήσαμε να του καταστήσουμε σαφές ότι επρόκειτο για μια τεράστια επιβάρυνση, για ένα νέο «χαράτσι» που θα καλούνταν να πληρώσουν οι αγρότες μας, χωρίς να μπορούν, καθώς βρίσκονται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση, βλέποντας το εισόδημά τους να μειώνεται καθημερινά.

Επίσης, θετική εξέλιξη υπάρχει για τους αγρότες μας σχετικά με τις επιστροφές του ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση που είχα, λήγει τελικά το πρόβλημα με τις επιστροφές των χρημάτων, συνολικού ποσού 163 εκατομμυρίων ευρώ, που κατανεμημένα θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των αγροτών την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη, δηλαδή την 1 και 2  Αυγούστου αντιστοίχως».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων: Πρωτοποριακή καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή υψηλού κινδύνου στο Αιμοδυναμικό Τμήμα — Πρώτη σε περιφερειακό νοσοκομείο της χώρας

Πρωτοποριακή καρδιολογική επέμβαση στο ΓΝΧ «Ο Άγιος Γεώργιος» — η πρώτη σε περιφερειακό νοσοκομείο της Ελλάδας. Από το 2017, 8.700+ στεφανιογραφίες και 24ωρη λειτουργία.

Πρόγραμμα ψεκασμών κατά των κουνουπιών στα Χανιά για την εβδομάδα 24-30 Αυγούστου 2026

Πρόγραμμα ψεκασμών κατά των κουνουπιών στα Χανιά 24-30 Αυγούστου 2026. Επιχειρήσεις σε Δήμους Χανίων, Σφακίων, Κισσάμου, Καντάνου-Σελίνου και Αποκορώνου από την Περιφερειακή Ενότητα.

Σύλληψη 38χρονου Σέρβου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με πλαστά έγγραφα και καταζήτηση για ανθρωποκτονία

Σύλληψη 38χρονου Σέρβου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με πλαστά έγγραφα Τσεχίας. Αναζητείται από Μαυροβούνιο για ανθρωποκτονία. Κατασχέθηκαν 90.000€ ρολόγια και 4.770€.

Στη Βουλή οι ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης από έργα οπτικών ινών στο Ηράκλειο

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για τις ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης του Ηρακλείου από έργα οπτικών ινών. Ζητά απαντήσεις από Υπουργούς.