13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης: “Κάλεσμα σε αιμοδοσία και σε κοινό αγώνα με τα σωματεία του νόμου για την υγεία του λαού”

Ημερομηνία:

Ο σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Οι φοιτητές της εστίας του ΠΚαντιλαμβανόμαστε την ανάγκη ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας και με το λαό να είναι ταυτόχρονα αντιμέτωπος με τις συνέπειες από τη συρρίκνωση, υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση των δομών Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να δυναμώσει η πάλη αλλά και η προσπάθεια προσφοράς και αλληλεγγύης ανάμεσα σε φοιτητές, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των υγεινομικών, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Στις 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΝΓΕ), μαζί με μια σειρά σωματεία εργαζομένων, αποφάσισαν πολύμορφες κινητοποιήσεις για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας.

Εμείς βλέποντας τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες οι επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας, το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα μας και για την προστασία του λαού κόντρα σε τρομακτικές ελλείψεις, έχουμε επίγνωση ότι οι ανάγκες ενδεχομένως να αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Θέλουμε και εμείς από την πλευρά μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτή για την προστασία της υγείας του λαού.

Σε αυτά τα πλαίσια, καταλαβαίνουμε την ανάγκη να συνεχιστεί η αιμοδοσία. Λόγω της πανδημίας οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις.

Αποφασίζουμε να συμβάλουμε οργανωμένα, διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία μαζί με σωματεία του νομού. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που μπορεί να δώσει αίμα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια.

Κατά την αιμοδοσία θα διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Επισημαίνεται ότι τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης, είτε τα ίδια είτε οι οικείοι τους, θα πρέπει να αποφύγουν να δώσουν αίμα για 4 εβδομάδες μετά το τέλος των συμπτωμάτων.

Η αιμοδοσία θα διεξάγεται στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” καθημερινά 9πμ-4μμ και Σάββατο 9πμ-2μμ.

Επίσης την Τρίτη 07/04 στις 11 πμ συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στο νοσοκομείο Χανίων. Θέλουμε ουσιαστικές λύσεις, όχι μπαλώματα!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη!

Δυναμώνουμε τη φωνή μας!

Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Υγείας του λαού!

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...