12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Τετραήμερο Σύγχρονου Χορού στα Χανιά: Από 31 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2011

Ημερομηνία:

Τετραήμερο σύγχρονου χορού, με τη συμμετοχή ομάδων από τα Χανιά, την Αθήνα και το Παρίσι, διοργανώνεται από τις 31 Ιουλίου 2011 μέχρι τις 3 Αυγούστου 2011,  στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, από τον Δήμο Χανίων, το Σύνδεσμο για τη Διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη  και την ομάδα χορού «Συν – Κίνηση».

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν οι διοργανωτές, σήμερα Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 στο Δημαρχείο Χανίων, απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα προς τους Χανιώτες να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση, δίνοντας παρών στις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος επί των Πολιτστικών Θεμάτων, Δημήτρης Λειψάκης, «ο χορός ήταν και είναι για τους Κρητικούς από τις σημαντικότερες μορφές έκφρασης και στενά δεμένος με την παράδοση του τόπου μας». Ενώ πρόσθεσε ότι στόχος μας είναι η καθιέρωση ως θεσμού, ενός Φεστιβάλ Χορού, στην πόλη μας.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη της ομάδας χορού «Συν – Κίνηση»,   Σοφία Φαλιέρου, τόνισε ότι «το τετραήμερο σύγχρονου χορού, αποτελεί μία προσπάθεια σε μία περίοδο που πλήττεται από κρίσεις παντός τύπου, να ξαναφέρουμε τον χορό στο προσκήνιο σαν πρόταση πολιτισμού».

Το πρόγραμμα του τετραημέρου έχει ως εξής:

31 Ιουλίου 2011 – 9.30 μ.μ CIE – Nina Dipla (Παρίσι): “Το ΚΥΜΑ”

1 Αυγούστου 2011 – 9.30 μ.μ. ΝΤΑΛΙΚΑ Dance Company (Αθηνα): “Δίγωνο Πανοράματος”
– 10 μ.μ. CIE – Nina Dipla

2 Αυγούστου 2011– 9.30 μ.μ. YELP DANCE CO (Αθήνα): “No end, then”
– 10.15 μ.μ. Nina Dipla (Παρίσι): “Μια αόρατη έλξη”

3 Αυγούστου 2011 – 9.30 μ.μ. MAGMA DANCE CO (Αθήνα): “ΤΩΡΑ, JETZT, NOW, MAINTENANT”
– 10.15 μ.μ ΣΥΝ – ΚΙΝΗΣΗ DANCE COMPANY (Χανιά): “ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ… ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ”.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...