14.8 C
Chania
Thursday, January 15, 2026

Οικονομική καταστροφή στον Δήμο Αγίου Νικολάου: Από τα 390.000 ευρώ έσοδα έπεσαν στα 11.000 ευρώ!

Ημερομηνία:

Τρίβουν τα μάτια τους, μη πιστεύοντας τα νούμερα που βλέπουν, στον Δήμο Αγίου Νικολάου: Τα ταμεία έχουν αδειάσει επικίνδυνα!

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους · και σε αυτή την περίπτωση λένε στην σκληρή αλήθεια!

Η εικόνα για το πρώτο εξάμηνο του 2020 είναι αποκαρδιωτική, ειδικά όταν γίνει η σύγκριση με το – όχι και τόσο μακρινό – 2019. Σε ένα χρόνο άλλαξαν πολλά. Ήρθαν τα πάνω – κάτω.

Δείτε προσεκτικά:

Ενώ πέρυσι μέχρι τις 30 Ιουνίου τα έσοδα του Δήμου ήταν περίπου 140.000 ευρώ, εφέτος είναι μόλις… 4.500!

Όσο για τα τέλη από τις παραλίες, πέρυσι κινούνταν στις 250.000 ευρώ κι εφέτος κατρακύλησαν στις… 6.500!

Η πλήρης εξαΰλωση!

“Τα έσοδα των Δήμων που ζουν από τον τουρισμό θα έχουν τραγική κατάληξη” ήταν η παραδοχή του δημάρχου Αντώνη Ζερβού, που τόνισε ότι “πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθούν οι Δήμοι, όπως ενισχύονται οι επιχειρήσεις που περνάνε δύσκολες μέρες”.

Όσο οι Δήμοι θα συνεχίσουν να καταβαραθρώνονται, τόσο θα δυσκολεύονται ή και θα αδυνατούν να (εξ)υπηρετήσουν τον στόχο και τον σκοπό τους: να είναι στο πλευρό των πολιτών.

Ο επόμενος χειμώνας προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολος, και η ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών δομών είναι επιτακτική.

Δείτε το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις του κ. Ζερβού, στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο

cretalive.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ