13.8 C
Chania
Wednesday, January 21, 2026

Μεσσαρά: Ο ιερέας, η σύζυγός του και δύο ψάλτες θετικοί στον κορωνοϊό

Ημερομηνία:

4 από τα 5 κρούσματα στη Μεσσαρά συνδέονται με τον ιερέα του χωριού.

Κατόπιν διαγνωστικών τεστ που πραγματοποίησε η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στη Μεσαρά, 5 εκ των 48 κατοίκων βρέθηκαν θετικοί. 4 από τα κρούσματα αφορούν τον ιερέα του χωριού, τη σύζυγό του και δύο ψάλτες.

Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Φαιστού βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κρήτη.

Ο Δήμαρχος Φαιστού μετά και τα κρούσματα που βρέθηκαν προχώρησε στην παρακάτω έκκληση:

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι αναγκαίο να οικοδομούνται σχέσεις ειλικρίνειας και αλήθειας.

Ως Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή, προσπαθούμε και φροντίζουμε για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού και τα δεδομένα έχουν αποδείξει το βαθμό αποτελεσματικότητας των δράσεων που έχουν ως τώρα υλοποιηθεί.

Η επόμενη ημέρα όμως είναι διαφορετική και χρειάζεται για μία ακόμα φορά να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα. Γι’ αυτό και ζητούμε από το Κράτος και όλους τους συναρμόδιους φορείς, να έχουν ενεργή παρουσία στο Δήμο μας και να χειριστούν τα ζητήματα των κρουσμάτων με τη δέουσα προσοχή για να μην υπάρξει εξάπλωση. Ήδη είναι γνωστό πως έχουν γίνει σχεδόν 200 τεστ για την καλύτερη δυνατή ινχηλάτηση, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός.

Εκτός από την Πολιτεία όμως, μεγάλη ευθύνη υπάρχει και στον καθένα ξεχωριστά. Γι’ αυτό, ως Δημοτική Αρχή, αρχίζουμε περισσότερο εκτεταμένες επαφές με Υπουργεία και φορείς για ακόμα καλύτερο συντονισμό και καθοδήγηση.

Σε επίπεδο δημοτών κι επισκεπτών, η ευθύνη σχετίζεται με την απόλυτη εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας, την ορθή χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής.

Σε επίπεδο όσων έχουν ειδοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ και όσων έχουν συμπτώματα, ακόμα και ήπια, η ευθύνη είναι τεράστια και κρίσιμη. Τους καλούμε να παραμείνουν σε καραντίνα, να μην κυκλοφορούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών.

Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν την πορεία εξάπλωσης του ιού. Ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να περιορίσουμε την εξάπλωση του. Η ευθύνη ωστόσο είναι συλλογική. Κι αν δεν τηρηθούν συγκεκριμένοι περιορισμοί, θα είναι αναγκαία η πρόσθετη υιοθέτηση νέων μέτρων προκειμένου να μην έχουμε εξάπλωση του ιού.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

MAGA όπως… Make America Go Away: Ξεπούλησε το κόκκινο καπελάκι που χλευάζει το σλόγκαν του Τραμπ

Ένα κατάστημα ενδυμάτων στην Κοπεγχάγη λάνσαρε ένα κόκκινο καπελάκι...