14.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Απεργία και τεράστια μοτοπορεία με χιλιάδες μηχανάκια στο κέντρο της Αθήνας από κούριερ και διανομείς | Φωτός

Ημερομηνία:

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 8 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι με δίκυκλο και μεγάλη  μοτοπορεία στους δρόμους της Αθήνας. Κούριερ, ντελιβεράδες και υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών που εργάζονται με δίκυκλο συγκεντρώθηκαν στις 11:00 π.μ. στο Πεδίο του Αρεως και ξεκίνησαν μοτοπορεία στους δρόμους της Αθήνας.

Την απεργία και μοτοπορεία διοργάνωσε η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ).

Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι η καθολική εφαρμογή του Ν. 4611/2019 που υποχρεώνει τους εργοδότες να δηλώνουν τα οχήματα μεταφοράς και διανομής στο ΕΡΓΑΝΗ και προβλέπει:

*Η φωτογραφία από την Καίτη Λιβιεράτου

  • Εταιρικό μηχανάκι ή αποζημίωση χρήσης και συντήρησης δικύκλου με ποσό τουλάχιστον ίσο με15%  του μισθού
  • Παροχή μέσων ατομικής προστασίας (κράνος, γάντια, μπουφάν, μπότες κλπ) – ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά — ενιαία ειδικότητα — ενάντια στην απορρύθμιση της εργασίας
  • 5νθήμερο/8ωρο με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Φωτό: eurokinissi /Στέλιος Μισινάς

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ