29.8 C
Chania
Δευτέρα, 31 Αυγούστου, 2026

Βατόπουλος: Ενδεχόμενο lockdown θα διαρκέσει 15 μέρες – Δεν ξέρω αν μπορούμε να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων

Ημερομηνία:

Ένα ενδεχόμενο νέο καθολικό lockdown θα έχει διάρκεια 15 μέρες.

Αυτό σημείωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν γρήγορα, καθώς δεν αποτελεί κριτήριο το αν έχουμε πολλές ΜΕΘ.

«Δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Η επιτροπή των ειδικών προτείνει πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται», τόνισε.

Ο καθηγητής μιλώντας για την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, είπε ότι ήταν μέσα στις εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο εν μέρει καλύπτεται από το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12 π.μ.

Η ανησυχία των ειδικών παραμένει μεγάλη καθώς και χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκαν επιπλέον 2.166 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44.246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες.

Παράλληλα, 169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ τέλος ανησυχητική είναι η αύξηση των διαγνώσεων στις ηλικίες άνω των 65 ετών, που αποτελεί και τον κύριο πυρήνα των ευπαθών ομάδων που επιβαρύνει το σύστημα υγείας, αλλά και η ενδιάμεση ηλικιακή ομάδα 40-65.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτος γύρος δολωματικών ψεκασμών κατά του δάκου της ελιάς στον Δήμο Αποκορώνου

Η Αποκόρωνας Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ ανακοινώνει τον 3ο γύρο δολωματικών ψεκασμών κατά του δάκου της ελιάς στον Δήμο Αποκορώνου από 1η Σεπτεμβρίου 2026.

Νέα πιστοποίηση ποιότητας για το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Μια ακόμα πιστοποίηση ποιότητας διαθέτει πλέον το Ελληνικό Μεσογειακό...

Μουσική βραδιά με την Ιωάννα Καβρουλάκη στο Κολυμπάρι, με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά προσκαλεί σε μουσική βραδιά με την Ιωάννα Καβρουλάκη στο Πέτρινο Θέατρο Κολυμπαρίου, στις 5 Σεπτεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη.

Τα 3 ΘΑ που σκοτώνουν τον αθλητισμό: Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για τις καθυστερήσεις σε αθλητικές υποδομές του Ηρακλείου

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει καθυστερήσεις σε Στάδιο Ελευθερίας, Λίντο και Παγκρήτιο. Οι αθλητές περιμένουν έργα που μένουν στα χαρτιά.