10.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Συναγερμός στους κόλπους της εκκλησίας – Θετικοί σε κορωνοϊό έξι μητροπολίτες

Ημερομηνία:

Συναγερμός έχει σημάνει στους κόλπους τις εκκλησίας μετά από τουλάχιστον έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μητροπολίτες της χώρας. Την ίδια ώρα, ανάστατη είναι και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, καθώς η πληροφορία ότι Συνοδικός Ιεράρχης είναι θετικός, έθεσε σε καραντίνα το σύνολο των ιερέων.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, o Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος και ο επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος είναι οι ιερείς που είναι ήδη γνωστό ότι νοσούν με κοροναϊό. Μάλιστα, ο επίσκοπος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει βαριά συμπτώματα.

Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την πληροφορία ότι Συνοδικός Ιεράρχης βρέθηκε θετικός, υπεβλήθη και ο ίδιος σε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Παρ’ όλ’ αυτά, παραμένει σε προληπτική καραντίνα σε μοναστήρι στην Βοιωτία.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κληρικών.

Ήδη, πάντως, έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση στο Συνοδικό Μέγαρο με τους εργαζόμενους να επιστρέφουν στις θέσεις τους κανονικά.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ