14.8 C
Chania
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2026

«Βόμβα» Μαγιορκίνη: Δεν υπήρξε εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την απαγόρευση των συναθροίσεων

Ημερομηνία:

Δεν υπήρξε εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω του Πολυτεχνείου όπως προκύπτει από τα όσα είπε σήμερα ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του MEGA Ιοκάστης Αλειφεροπούλου κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία ο κ. Μαγιορκίνης παρέπεμψε σε «αποφάσεις της Πολιτείας».

Συγκεκριμένα η ερώτηση ετέθη ως εξής:

«Κύριε Μαγιορκίνη με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων από τις 15 μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου. Υπήρξε εισήγηση της επιτροπής για την προαναφερόμενη απαγόρευση; Υγειονομικά μιλώντας, προκύπτει από κάποιον αλγόριθμο ο αριθμός 4; Καθώς η απόφαση ελήφθη για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν την Πέμπτη το πρωί, δηλαδή μετά τη λήξη της απαγόρευσης ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού από τη συνάθροιση 4 ατόμων θα έχει εκλείψει;»

Και ο Γκίκας Μαγιορκίνης απάντησε:

«Η επιτροπή το μόνο που έχει πει κατ’ επανάληψη και το λένε όλοι οι επιστήμονες, είναι ότι πρέπει να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό πολλώ δε μάλλον στη φάση αυτή που είμαστε με πολύ αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι τα υπόλοιπα αφορούν αποφάσεις της Πολιτείας»

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Σούδα στο μέσον της κρίσης ΗΠΑ και Ιράν «γεμίζει» αμερικανικά F-35 | Βίντεο

  Αμερικανικά μαχητικά μετακινούνται προς τη Μέση Ανατολή, καθώς οι ΗΠΑ εξετάζουν...

Ρέθυμνο: Η Παιδική Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ’26 ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους

Η Παιδική Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2026 ξεκίνησε τις εκδηλώσεις κορύφωσης στο Ρέθυμνο. Εκατοντάδες παιδιά παρέλασαν με γονείς στη Λεωφόρο Κουντουριώτη, ενώ Ρωρώ και Μάγος Τετέλο ξεσήκωσαν το κοινό.

Μαγική νύχτα στο Ρέθυμνο: Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεσήκωσαν την πόλη στην Νυχτερινή Παρέλαση

Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεσήκωσαν το Ρέθυμνο στη Νυχτερινή Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού '26. Γρηγόρης Σαμόλης, λαμπερά άρματα και μουσική μέχρι τα μεσάνυχτα στην Παλιά Πόλη.

Ρέθυμνο: Στη «γραμμή εκκίνησης» η μεγάλη παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ’26 – Όλες οι οδηγίες για τους επισκέπτες

Ρέθυμνο: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού '26 με 32 ομάδες, 27 άρματα και 10.000+ καρναβαλιστές. Οδηγίες στάθμευσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δωρεάν μεταφορά με ΚΤΕΛ.