18.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Έρχεται χειμώνας και στην Κρήτη – “Βουτιά” στη θερμοκρασία

Ημερομηνία:

Προκαλεί… ζάλη η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας την οποία θα έχουμε με τη διαφορά μιας εβδομάδας! Ντυθείτε καλά, ντυθείτε ζεστά, διότι απ’ τους 27-28 βαθμούς του περασμένου Σαββατοκύριακου, θα πάμε στους 8-9 τις επόμενες μέρες! Μείον είκοσι, σαν τις τιμωρίες που “τρώνε” οι απείθαρχοι αθλητικοί σύλλογοι λόγω οφειλομένων κι άλλων παραβάσεων! Στην δική μας περίπτωση, είναι τόσες πολλές οι παρασπονδίες μας απέναντι στην έρμη τη Φύση, που αναμενόμενο ήταν κάποια στιγμή να μας εκδικηθεί και να μας έχει … μια στο κρύο, μια στη ζέστη: Σκωτσέζικο ντους κανονικότατα, που για κάποιους είναι ανυπόφορο και (ψυχικά) εξαντλητικό!

Αύριο, Παρασκευή, στην Κρήτη περιμένουμε το πρώτο κύμα του “πολικού εξπρές” που θα κάνει στάσεις σε όλη την πατρίδα μας. Βροχές και χιόνια θα επικρατήσουν στα ορεινά.

Με το δεύτερο κύμα, σύμφωνα με την πρόγνωση που έκανε στο Livetalks ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, η ατμόσφαιρα θα κρυώσει ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα στις κατοικημένες ορεινές περιοχές.

Το κρύο θα παραμείνει και την Κυριακή με τα φαινόμενα να μην είναι πολύ έντονα. Στις πεδινές περιοχές αποκλείεται – επί της παρούσης- το ενδεχόμενο χιονόπτωσης.

“Θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα βροχερό καιρό έως και την Τρίτη, και ψυχρές αέριες μάζες” μας προετοίμασε ο κ. Λαγουβάρδος.

“Η κακοκαιρία θα έχει μεγάλη διάρκεια σε σχέση με τις θερμοκρασίες.Στην Κρήτη η μέγιστη τιμή θα είναι στους 8-9 βαθμούς το Σαββατοκύριακο”.

Η διαφορά είναι τεράστια σε σχέση με μια βδομάδα πριν! Στα Ανώγεια (και τον Ψηλορείτη γενικότερα), το Οροπέδιο και τον Ομαλό, ήδη θα πρέπει να ετοιμάζονται να ντυθούν στα… λευκά!

Για την υπόλοιπη χώρα,η πρόγνωση του κ. Λαγουβάρδου αναφέρει ότι το Σάββατο είναι πιο δύσκολη μέρα και δημιουργείται νέα διαταραχή, στη δυτική Ελλάδα με πολλές βροχές, πολλά νερά και χιόνια. Την Κυριακή φαίνεται να έχουμε πολύ κρύο, με την Βόρεια Ελλάδα να υποφέρει από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Cretalive

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Λουκάνικα χοντρά σπετσοφάι Τα κόβομε μικρά κομμάτια και τα σωτάρομε...

Στην «τσιμπίδα» του Οργανωμένου δύο ακόμα κρητικοί για παράνομες επιδοτήσεις

Δυο ακόμα αγρότες από την Κρήτη παραπέμπονται ενώπιον της...