26.5 C
Chania
Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026

Με ικανοποιητική συμμετοχή το συλλαλητήριο της Επιτροπής Ειρήνης για το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» | Φωτός

Ημερομηνία:

Συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων μαζί με εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικού κινήματος των Χανίων και Φοιτητικούς Συλλόγους, μεταξύ των οποίων τα Σωματεία Οικοδόμων, Τουρισμού – Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ποτών και Τροφίμων, Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Χανίων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, ο Σύλλογος φοιτητών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι:

Τα συνθήματα «Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», καθώς και «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», ακούστηκαν δυνατά στην πόλη των Χανίων,  στέλνοντας το μήνυμα ότι η παρουσία της αρμάδα των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητη στο νησί!

Με τις ομιλίες τους ο Μ. Παπαδομανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Ι. Αποστολάκης και ο πρόεδρος των εστιακών φοιτητών Ντ. Κουτσογιαννόπουλος κατήγγειλαν στους Χανιώτες ότι η αρμάδα του θανάτου – αποτελούμενη από το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ», δύο καταδρομικά και τέσσερα αντιτορπιλικά με 6.000 στελέχη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων – δεν έφτασε στην Κρήτη για «αναψυχή». Αντιθέτως, πρόκειται για μια γιγαντιαίων διαστάσεων «πρόβα πολέμου» που ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη, προ ημερών και εξελίσσεται από τη Βαλτική, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα (άσκηση «Defender Εurope 2021»), διακλαδώνεται με τη μεγαλύτερη άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου («Dynamic Manta ’21») και επεκτείνεται, με την παρουσία της αμερικάνικης αρμάδας, στον άξονα της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι τον Περσικό Κόλπο.

Κατήγγειλαν ακόμα τις ευθύνες της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας «στη δίνη αυτών των ανταγωνισμών, διακινδυνεύοντας τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ενδεχόμενη μεγάλη πολεμική αναμέτρηση για τα συμφέροντα εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων», ενώ απηύθυναν κάλεσμα σε κάθε λαϊκό άνθρωπο να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση απέναντι σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις και να εκφράσει την εναντίωσή του, πυκνώνοντας τις γραμμές του αγώνα, δυναμώνοντας το εργατικό – λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕΠΕ Χανίων: Καταγγελία για διώξεις απεργών εκπαιδευτικών από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το ΣΕΠΕ Χανίων καταγγέλλει τη Διεύθυνση ΠΕ για διώξεις απεργών εκπαιδευτικών. Παράσταση διαμαρτυρίας στις 2/7 για τις κλήσεις σε απολογία νεοδιόριστων.

Προσοχή: Νέο κύμα phishing emails με ψεύτικα τιμολόγια eBay στα Χανιά

Νέα προσπάθεια phishing εντοπίστηκε στα Χανιά με ψεύτικα τιμολόγια eBay. Ο Γιάννης Αγγελάκης προώθησε ύποπτα emails στη redaction για ενημέρωση του κοινού.

Συνάντηση για την αποκατάσταση και ανάδειξη των ανεμόμυλων του Οροπεδίου Λασιθίου

Συνάντηση για την αποκατάσταση των ιστορικών ανεμόμυλων του Οροπεδίου Λασιθίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ανδρουλάκη, τον Δήμαρχο Γιώργο Αθανασάκη και τον Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Κρήτης.

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη έως τις 9 Ιουλίου

Η Περιφέρεια Κρήτης παρατείνει έως 9/7/2026 τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων. Αυστηροί περιορισμοί μετακινήσεων και μέτρα βιοασφάλειας για κτηνοτρόφους.