20.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Όλο το διαλυμένο (επιτελικό…) κράτος συνεργάστηκε αρμονικά για να πεθάνει η Κορίνα

Ημερομηνία:

Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του Προέδρου των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ κ. Μαθιουλάκη για τους λόγους για τους οποίους δεν κλήθηκε άμεσα ελικόπτερο SUPER PUMA για τη διακομιδή της 27χρονης Κορίνας.

Στις δηλώσεις του αποτυπώνεται όλη η λειτουργία ενός διαλυμένου ελληνικού κράτους το οποίο για να τηρήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, οδήγησε στον θάνατο της 27χρονη κοπέλα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιουλάκη, αν και το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση στις 6.15 το πρωί με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν οτι ο γιατρός της Γαύδου ουσιαστικά εκλιπαρούσε για να στείλουν ελικόπτερο, το ΕΚΑΒ ακολουθώντας την γραφειοκρατική διαδικασία που όφειλε, αντί να πληροφορηθεί για την κατάσταση από τους ανθρώπους της πυροσβεστικής που ηδη βρισκόταν στο σημείο, μεταβίβασε την ευθύνη στο Λιμενικό και την Πυροσβεστική.

Είπε χαρακτηριστικα ο κ. Μαθιουλάκης:

“Εμείς δεν έχουμε βάση ΕΚΑΒ στη Γαύδο, εμείς ενημερώσαμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, Λιμενικό, Κέντρο, Υγειας, Αστυνομία και Πυροσβεστική και ήμασταν σε ετοιμότητα αν γινόταν αεροδιακομιδή, όπως έγινε.  Παραλάβαμε τον κύριο που ήταν στα επείγοντα περιστατικά”

Για να προσθέσει λίγο μετά:

“Δύο περιπτώσεις υπήρχαν. Ή να επέμβει η ΕΜΑΚ ή να επέμβει το Λιμενικό. Αυτοί θα διαχειριστούν την κατάσταση. Εμείς δεν ήμασταν σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Το Λιμενικό και η Πυροσβεστική επρεπε να λάβουν τις αποφάσεις. Αυτές κρίνουν πώς θα μεταφερθεί”

Από εκείνο το σημείο και μετά, άγνωστο είναι τι ακριβώς συνέβη, όμως το σίγουρο είναι ότι πέρασαν πολλές, πάρα πολλές ώρες για να ξεκινήσει ένα σαραβαλιασμένο ελικόπτερο ΧΙΟΥΙ από το Ηράκλειο και να φτάσει μετά τις 11 το πρωί. Δηλαδή, περίπου 5 ολόκληρες ώρες μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε το ΕΚΑΒ!

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της εκπομπής, υπήρχε διαθέσιμο SUPER PUMA στη Ρόδο και στην Αθήνα, που θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην αεροδιακομιδή με ασφάλεια για την κοπέλα και με προσωπικό εξειδικευμένο και με γνώσεις για αυτές ακριβώς τις καταστάσεις.

Πόση ώρα θα χρειαζόταν να έρθει από τη Ρόδο στη Γαύδο το SUPER PUMA; 1 ώρα! Δηλαδή, λίγο μετά τις 7. Η κοπέλα θα δεχόταν τη βοήθεια που τόσο είχε ανάγκη εγκαίρως και ίσως αυτό να συντελούσε να σωθεί η ζωή της.

Αντ’ αυτού έφτασε με τεράστια καθυστέρηση, 5 ώρες μετά, ένα ελικόπτερο ΧΙΟΥΙ από το Ηράκλειο, όταν πια είχε πεθάνει.

Όλο το διαλυμένο ελληνικό κράτος μοιάζει σα να συνεργάστηκε αρμονικά για να πετύχει τον θάνατο της 27χρονης Κορίνας…

Αυτό που κάποιοι (τρομάρα τους) το ονόμασαν και επιτελικό…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ