13.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Ελάχιστα καταστήματα ανοιχτά την Κυριακή στα Χανιά – Το “ευχαριστώ” του Εμπορικού Συλλόγου

Ημερομηνία:

To ευχαριστώ του στον εμπορικό κόσμο των Χανίων εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για το γεγονος ότι συνταχθηκε με την προτροπή του Συλλόγου να μην ανοίξει κανένα κατάστημα την Κυριακή.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Το Διοικητικό  Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων αισθάνεται την ανάγκη για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους της πόλης αλλά και τους πολίτες, που έδωσαν ηχηρή απάντηση στα σχέδια κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας, κρατώντας κλειστά τα καταστήματα σε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό από την πρώτη Κυριακή, σχεδόν καθολικά.

Οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου εκφράζοντας κατά  τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους.

Την Κυριακή 23 Μαΐου όπως και στις 16 του μηνός ο εμπορικός κόσμος και οι πολίτες της πόλης μας, αλλά και όλης της χώρας, γύρισαν την πλάτη και έδωσαν ηχηρή απάντηση στα σχέδια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

Ακόμη και μεγάλες Ελληνικές αλυσίδες και Super Market κράτησαν τα καταστήματά τους κλειστά και έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους.

Φάνηκε πόσο ανεδαφικά είναι τα επιχειρήματα περί ενίσχυσης της αγοράς έναντι των πολύμηνων καταστροφικών και αναποτελεσματικών lockdown και των διάφορων click inside & click away.

Είναι πλέον σαφές ότι η προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων σε βάρος της κοινωνίας και προς όφελος  μεγάλων συμφερόντων.

Πάγια και αμετακίνητη θέση μας είναι πως η Κυριακή ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει αργία. Κάθε προσπάθεια για το αντίθετο θα μας βρει απέναντί της.

Οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται περισσότερες ώρες, αλλά ουσιαστική χρηματοδοτική στήριξη για να μπορέσουν να μπουν σε τροχιά επανεκκίνησης και να κρατηθούν ζωντανές.»

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...