15.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Πατέρας Κάρολαϊν: Όταν μίλησα στον Μπαμπη ένιωσα ότι γι’ αυτόν ήταν μια μεγάλη τραγωδία από την οποία δεν θα μπορούσε ποτέ να ανακάμψει. Αποδείχθηκε καλός ηθοποιός

Ημερομηνία:

Για τη μικρή Λυδία, τον χρόνο που περνάνε μαζί και τις ερωτήσεις που θα κάνει το παιδί όταν πάει σχολείο μίλησε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κάρολαϊν Κράουτς, Ντέιβιντ στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Ο 78χρονος επισημαίνει τις αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή τους το ενός έτους κοριτσάκι, τη σχέση που έχει αναπτύξει με τη γιαγιά του, την επικοινωνία που διατηρούν με τη μητέρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και τις στιγμές που ακολούθησαν, όταν έμαθαν για τη δολοφονία της κόρης τους.

«Η Λυδίας μας προσφέρει παρηγοριά»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η μόνη «αχτίδα» μέσα στην τραγωδία των γονιών της Καρολάιν είναι η μικρή Λυδία. «Η αλληλεπίδραση της Σούζαν με τη Λυδία είναι καταπληκτική» λέει ο 78χρονος Ντέιβιντ, ο οποίος, μαζί με τη σύζυγό του, έχουν αναλάβει την επιμέλεια του μικρού κοριτσιού.

«Τη φροντίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκανε και με την Καρολάιν όταν εκείνη ήταν μωρό. Παίζει μαζί της διαρκώς όταν είναι ξύπνια και είναι σε επιφυλακή όταν ακούει τον παραμικρό ήχο, στη διάρκεια του ύπνου της. Όλο μας το νοικοκυριό είναι επικεντρωμένο στη Λυδία. Όλοι ξυπνάμε από τις 6.30 το πρωί, ώστε η Σούζαν να πάει πρώτα στον τάφο της Καρολάιν και να επιστρέψει για να προετοιμάσει το φαγητό της Λυδίας. Μας δίνει ενέργεια και μας τονώνει να την ακούμε να γελάει», συμπληρώνει ο 78χρονος από το σπίτι του στην Αλόννησο.

«Η παρουσία της Λυδίας στο σπίτι μας προσφέρει παρηγοριά σε αυτή την τραγική κατάσταση» συνεχίζει.

«Όμως, δεν είμαι νεαρός και όλοι μας κάποια στιγμή θα πεθάνουμε. Έχω μια βαθιά ανησυχία ότι μπορεί να μην καταφέρω να φροντίσω τη Λυδία όπως πρέπει, εκείνα τα χρόνια που θα χρειαστεί τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Ο μοναδικός μου στόχος τώρα είναι να δώσω την καλύτερη ζωή στο παιδί της κόρης μου», αναφέρει ο πατέρας της Καρολάιν ο οποίος ως γνωστόν είναι εδώ και αρκετά χρόνια κατάκοιτος

«Θέλω μόνο δικαιοσύνη»

Ο κ. Κράουτς αναφέρθηκε και στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, δολοφόνο της κόρης του.

«Δεν θέλω να υποθέσω τι κίνητρο είχε, αυτό πρέπει να καθορίσει η αστυνομία. Θέλω μόνο δικαιοσύνη για την όμορφη κόρη μου που σκοτώθηκε με μια δειλή πράξη».

«Ο Μπάμπης ήξερε ότι δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει. Ήταν νεαρή, δυνατή και είχε γνώσεις kickboxing, οπότε αποφάσισε να βγάλει την κάρτα μνήμης από το εσωτερικό σύστημα CCTV και να την πνίξει στον ύπνο της. Φαντάζομαι ότι θα έχει πολλές στιγμές να εξηγήσει πώς την σκότωσε στους άλλους δολοφόνους με τους οποίους κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, που φημολογείται ότι είναι από τις χειρότερες φυλακές στην Ευρώπη».

Ο Ντέιβιντ Κράουτς εξέφρασε για άλλη μια φορά την οργή του προς το πρόσωπο του συζυγοκτόνου. «Είχα δηλώσει πως θα του έσπαγα το κεφάλι και θα αναλάμβανα τις συνέπειες, αν ήξερα τότε ότι ήταν ο δολοφόνος της κόρης μου. Ακόμη αισθάνομαι το ίδιο. Είναι κάποιες φορές που καταλαβαίνεις αυτούς που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τις στιγμές της κηδείας της κόρης του, ο Ντέιβιντ Κράουτς είπε: «Ο Μπάμπης δεν συνόδευσε τη σορό της Καρολάιν πίσω στην Αλόννησο για την κηδεία. Ένας συνάδελφός του πιλότος τον έφερε στο νησί. Σπάνια έχω δει ένα τόσο θλιμμένο άτομο, όπως ήταν εκείνη την ημέρα. Στεκόταν στην εκκλησία κρατώντας τη Λυδία, ήταν μια εικόνα δυστυχίας. Παρά τον πόνο μου, ένιωσα συμπάθεια για εκείνον. Όταν του μίλησα αργότερα, ένιωσα ότι γι’ αυτόν ήταν μια μεγάλη τραγωδία από την οποία δεν θα μπορούσε ποτέ να ανακάμψει. Αποδείχθηκε καλός ηθοποιός».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Αν και γνωρίζει πως είναι αθώοι, παρόλο που ο ίδιος και η μητέρα της Καρολάιν ζητούν την αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας, ξέρει πως η μικρή «χρειάζεται όλη την αγάπη που μπορεί να πάρει».

"google ad"

«Έχουμε καλή σχέση με τους γονείς του Μπάμπη, ιδιαίτερα με τη μητέρα του. Τηλεφωνεί σχεδόν κάθε μέρα και ρωτάει για τη Λυδία και, φυσικά, είναι αρκετά ελεύθερη να την επισκεφθεί όποτε το επιλέξει. Ωστόσο, την γνωρίζουν στο νησί και τα συναισθήματα όλων είναι ακόμη έντονα και ανάμεικτα. Δεν φταίει, αλλά φαίνεται να κουβαλά τις αμαρτίες του γιου της», δήλωσε.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΑΒΒΑΤΟ...

Το Επιμελητήριο Χανίων παρουσίασε το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Χανιά-Αλληλεγγύη με Μέλλον»

Το Επιμελητήριο Χανίων παρουσίασε το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας...

Η Σ. Βολουδάκη συμπαρατάσσεται με τον Δήμο Σφακίων ενάντια στις ανεμογεννήτριες

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο...