Μοσχαράκι με μελιτζάνες – Σμύρνη
1 κιλό σε κομματάκια
Βάζομε το μοσχαράκι μ’ ένα ποτήρι λάδι και το τσιγαρίζομε καλά – καλά. Ρίχνομε ένα κιλό βρασμένο νερό, ένα κρεμμύδι ολόκληρο, 1 μασούρι κανέλα, δάφνη, γαρύφαλλα ½ κουταλιά και μοσχοπίπερο – άνθος κάπαρης- να βράσουν μία ώρα. Καθαρίζομε τις μελιτζάνες μία λωρίδα τραβάμε μία αφήνομε. Κόβομε κυδωνάτες τις μελιτζάνες και τις μισοτηγανίζομε. Τις τραβάμε. Ξεφλουδίζομε ένα κιλό ντομάτες ώριμες τις βάζομε στο μπλέντερ. Σε τσικάλι βάζομε τις μελιτζάνες και στρώνομε το κρέας ανάμεσα. Σουρώνομε το ζουμί. Ρίχνομε τις ντομάτες το ζουμί να σκεπάζει το φαγητό σκόρδο 4 σκελίδες κομμένο μισή κουταλιά μπούκοβο μαϊντανό αλάτι και σκεπάζομε σιγοψήνοντας μία ώρα περίπου να δέσει η σάλτσα.
Πιπεριές τηγανητές με σάλτσα
Πιπεριές κέρατο. Κάνομε μια τρύπα σε κάθε πιπεριά και τηγανίζομε αφού βέβαια τις έχομε πλύνει.
Σάλτσα: ντομάτες πολύ ώριμες, ξυσμένες. Θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, λιωμένο σκόρδο. Ψήνομε σάλτσα. Ρίχνομε μέσα χοντροκομμένο βασιλικό και μαϊντανό. Σε τηγάνι βάζομε λάδι και κόβομε ροδέλες και μετά στη μέση κρεμμύδια. Τα ροδίζομε. Ρίχνομε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη να καραμελώσουν. Μόλις ψηθούν τα ρίχνομε στη σάλτσα και ψήνομε όλα μαζί να δέσει η σάλτσα, να είναι ψημμένα τα υλικά. Ρίχνομε μισή κουταλιά μπούκοβο. Ή όχι αν δεν σας αρέσει. Ξεφλουδίζομε τις πιπεριές τις ρίχνομε στη σάλτσα να πάρουν μία βράση τους κάνομε μια μικρή σχισμή. Βάζομε πάνω τους ένα κομμάτι φέτα. Σε 10’ περίπου κατεβάζομε.