29.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

Οι αρχές των Χανίων αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη

Ημερομηνία:

Πλήθος τα συλληπητήρια τηλεγραφήματα από τις αρχές των Χανίων.

Ακολουθούν όσα έχουμε λάβει μέχρι στιγμής.

Ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης:

Με τη μουσική του μίλησε σε αμέτρητους ανθρώπους, σε κάθε χώρα του πλανήτη. Σε εμάς όμως τους Έλληνες, άφησε αποτύπωμα στην ψυχή μας τόσο βαθύ όσο και αυτό που άφησε στη νεώτερη ιστορία μας. Γιατί εκτός από παγκόσμιας εμβέλειας συνθέτης, ήταν πραγματικός πατριώτης και πραγματικό παλληκάρι. Ο Γαλατάς, τα Χανιά, η Κρήτη αποχαιρετούν με συγκίνηση και υπερηφάνεια το άξιο τέκνο τους.

Ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Διγαλάκης,:

«Η Ελλάδα πενθεί σήμερα την απώλεια ενός τεράστιου Έλληνα. Ευγνωμονούσα για το ανυπέρβλητο έργο του, έργο οικουμενικό και αξεπέραστο.

Μέγιστος πνευματικός ηγέτης, εμπνευσμένος δημιουργός, θερμός πατριώτης, σύμβολο Αντίστασης και Ελευθερίας, ασυμβίβαστος μαχητής της Δημοκρατίας, η Ακρόπολη της Τέχνης μας, ο άνθρωπος που έκανε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να αγαπήσουν την ποίηση και να τραγουδήσουν τους μεγάλους μας ποιητές. Εμβληματική φυσιογνωμία με παγκόσμια ακτινοβολία, εκπλήρωσε τον ύψιστο ρόλο και τη μέγιστη αποστολή του ως πνευματικός άνθρωπος, ανοίγοντας πρωτόγνωρους δρόμους στον πολιτισμό, τους οποίους φρόντιζε πάντα να συνδέει με τον κοινωνικό ιστό, με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, καθώς με τη χειμαρρώδη μουσική παραγωγή του και τα πολύπλευρα μηνύματά της έγινε το μέσο στους διαχρονικούς αγώνες του για τις ανθρωπιστικές αξίες.

Η τέχνη του εξέφραζε, με όλους τους τρόπους, την αντίθεσή του σε ό,τι προσέβαλε την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Αληθινός επαναστάτης, με δράση εντός κι εκτός συνόρων σε όλη του την πορεία. Άτυπος πρεσβευτής της Ειρήνης και της Δημοκρατίας σε χώρες που αντιμετώπιζαν καθεστώτα και πολέμους. Βήμα έμπνευσης και διεκδίκησης για πολλούς λαούς η αντικαθεστωτική του δράση. Ακόμη κι όταν τοποθετήθηκε στον πολιτικό χώρο, δεν φοβήθηκε να αποστασιοποιηθεί και να ασκήσει κριτική. Χρησιμοποίησε την τεράστια επιρροή του όχι για διχασμό, αλλά για ενότητα. Για την Ελλάδα. Γιατί διέθετε εκείνο το σπάνιο πολιτικό ήθος, που διαποτίζεται από την αλήθεια.
Καλό ταξίδι, Μίκη Θεοδωράκη. Άξιος εστί!»

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης:

«Σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας παγκόσμιος Έλληνας, που σφράγισε με το έργο του τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, τη σύγχρονη Ελλάδα.

Ο Μίκης άνοιξε δρόμους, πέτυχε το αδιανόητο, τα έργα των μεγάλων ποιητών να γίνουν κτήμα όλων μας. Με το μουσικό του έργο εξέφρασε έναν ολόκληρο λαό, αλλά και όσους διαχρονικά αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο, καταξιώνοντας την ελληνική σύνθεση διεθνώς.

Με αφετηρία την κρητική του καταγωγή, η προσωπικότητά του σφυρηλατήθηκε από γενιές Επαναστατών και ηρώων προδιαγράφοντας την ζωή του∙ μια ζωή πολυτάραχη και συγκλονιστική.

Βρέθηκε πάντοτε, σε εποχές δύσκολες, στην πρώτη γραμμή στους πολιτικούς αγώνες και τις κοινωνικές διεκδικήσεις, διώχθηκε για τις ιδέες του και αναδείχθηκε σε σύμβολο της αντιδικτατορικής πάλης, σε ακατάλυτο σύμβολο αντίστασης.

Ο Δήμος Χανίων, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την πολυδιάστατη προσφορά αυτού του παγκόσμιας εμβέλειας Χανιώτη, τον ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη Χανίων, ενώ του δόθηκε και το χρυσό κλειδί της πόλης μας. Παράλληλα, είχαμε την ξεχωριστή τιμή ως Δήμος Χανίων, να παρευρίσκεται ο μεγάλος μας Μίκης στην τελετή ονοματοδοσίας του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», στο παλιό Λιμάνι, έναν χώρο που φέρει το όνομα του με την ελπίδα να καταφέρει να φέρει -έστω- μερική από τη λάμψη του.

Αγαπημένε μας Μίκη, η Ρωμιοσύνη από σήμερα είναι φτωχότερη, αλλά εσύ δεν την έκλαψες ποτέ.

Η πόλη σου, η δική σου «Όμορφη Πόλη», τα Χανιά μας, περιμένουν να σε υποδεχθούν για τελευταία φορά.

Έχε γεια, Μίκη μας.»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης:

«Μίκης Θεοδωράκης: ο ασυμβίβαστος Χανιώτης που πρόβαλε τον τόπο μας στα πέρατα του κόσμου»

Σήμερα, όπως όλοι οι Έλληνες, και η επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων, αποχαιρετούμε τον Μίκη Θεοδωράκη, έναν αληθινό πνευματικό ηγέτη, ο οποίος δεν έλειψε ποτέ από την πρώτη γραμμή του διαρκούς αγώνα του λαού μας για εθνική κυριαρχία και πρόοδο.

Ως γνήσιος Χανιώτης, στάθηκε ασυμβίβαστος απέναντι στο Άδικο και την Ανισότητα, ενώ τίμησε και τον τόπο μας και με το σπουδαίο έργο του, προβάλλοντας τον τόπο μας στα πέρατα του κόσμου.

Ας τον τιμήσουμε κι εμείς με τις πράξεις μας, με οδηγό τις δική του πίστη στην εθνική ενότητα: «Πιστεύω πως ο μοναδικός δρόμος για να κερδίσουμε τη μάχη μπροστά στην ιστορία και στον πολιτισμό, είναι η Ενότητα του έθνους. Όχι ενότητα συμβατική, σκόπιμη, τακτική, αλλά ενότητα ουσιαστική. Ενότητα όλων των Ελλήνων! Σήκωσα τα βάρη του διχασμού. Όμως είμαι έτοιμος να δώσω το χέρι και να ξεχάσω για πάντα τα απάνθρωπα μαρτύρια και τις εξορίες, της αναγέννησης της Πατρίδας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νικόλαος Καλογερής:

Η Ρωμιοσύνη και η Ελλάδα θρηνούν σήμερα για τον Μίκη. O Κορυφαίος μας Δημιουργός περνώντας πια στη σφαίρα της Αθανασίας, θα μένει πάντα ζωντανός στην καρδιά και τη μνήμη μας, μέσα από το σημαντικό του έργο, τις ιδέες και τη στάση ζωής του.

Πάντρεψε το  λαϊκό τραγούδι με την ποίηση, έκανε την ελληνική μουσική δημοφιλή στο εξωτερικό και με τους αγώνες του αποτέλεσε το πρότυπο του ενεργού πολιτικοποιημένου καλλιτέχνη. Άφησε παρακαταθήκη ένα σημαντικό μουσικό έργο, που αντανακλά τις αγωνίες, τις χαρές και τις απογοητεύσεις του Ελληνισμού.

Το αθάνατο έργο του διδάσκει σε όλους μας πως η Τέχνη και πρέπει και μπορεί να ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν γύρω της, να παίρνει θέση και να γίνεται οργανικό κομμάτι του αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.

Ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης:

Έφυγε ένας μουσικός γίγαντας ο οποίος έδωσε στον Ελληνικό λαό τη δυνατότητα να γνωρίσει την ποίηση των σημαντικότερων ποιητών της Ελληνικής Γραμματείας. Ταυτόχρονα ανέδειξε στο εξωτερικό τον ηρωισμό των Ελλήνων για την υπεράσπιση της δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό και στη δικτατορία.

Η Κίσσαμος υπερηφανεύεται γιατί μουσικός σκοπός Κισσαμίτη λαϊκού τεχνίτη, του Γιώργου Κουτσουρέλη, αποτέλεσε έμπνευση μουσικής δημιουργίας του μεγάλου συνθέτη και συγκινημένη τον αποχαιρετά.

Οι μελωδίες του θα συνεχίσουν να ζουν στις ψυχές όλων μας και με τα τραγούδια του θα μεγαλώνουν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων και του κόσμου.

Θα δοθούν προφανώς χιλιάδες τιμητικοί χαρακτηρισμοί στον μεγάλο Έλληνα. Ένας ο οποίος αποδίδει συνοπτικά τη μεγαλοσύνη του ανδρός είναι ο χαρακτηρισμός «ΟυρανοΜίκης» που του απέδωσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίος.
Καλοστρατιά Μίκη μας!

Ο ήλιος της δικαιοσύνης σου θα λάμπει πάντοτε!

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης:

Ο ΟυρανοΜίκης παγκόσμιο σύμβολο Αντίστασης, Ελευθερίας και ο σπουδαιότερος Έλληνας συνθέτης όλων των εποχών, περνάει στην αιωνιότητα, στην αθανασία, αφήνοντας ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Ο Δήμος Αποκορώνου τίμησε τον μεγάλο ΕΛΛΗΝΑ ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη του Δήμου και ονομάζοντας το δημοτικό θέατρο Εμπροσνέρου “Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης” όπου στις 05.06.2016 πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή συναυλία παρουσία του, ξεσηκώνοντας τον Αποκόρωνα!!

Ο Δήμος Αποκορώνου μετά το πέρας των μέτρων της πανδημίας covid-19 , θα τιμήσει με ξεχωριστές εκδηλώσεις τη ψυχή της Ελλάδας.
Αιωνία η μνήμη του!!

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της περιφέρειας Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης:

«Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο μεγάλος καλλιτέχνης με το παγκόσμιο κύρος και την οικουμενική αναγνώριση, ο μεγάλος Έλληνας του πολιτισμού και των τεχνών, ο περήφανος πατριώτης Κρητικός, δεν είναι πια μαζί μας.

Έφυγε πλήρης ημερών, αναγνώρισης και τιμής για τα όσα προσέφερε στις ζωές όλων των Ελλήνων. Μας άφησε όμως ανεκτίμητη κληρονομιά το συγκλονιστικό του έργο, τη σκέψη του αλλά και τους διαρκείς αγώνες του για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την εθνική συμφιλίωση.

Του οφείλουμε ως έθνος και ως Κρήτη να τον λησμονούμε πάντα και να σεβαστούμε την επιθυμία του να ταφεί στην πατρίδα του, στον Γαλατά Χανίων, με τον τρόπο που ο ίδιος επέλεξε. Είναι η ελάχιστη ανταπόδοση σε όσα πολλά μας έδωσε με τη ζωή και το έργο του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων:

“Το φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη θα το σηκώσουν η Ελλάδα, η Τέχνη, η Δημοκρατία και η Ειρήνη. Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων, θα ακολουθούμε σιωπηλοί έχοντας το νου και την καρδιά γεμάτα από όσα μας αφήνει.

Συντοπίτη Μίκη, σε ευχαριστούμε για όλα.

Έχε γεια!”

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη

“Αγαπημένε μας Φίλε σ’ αποχαιρετούμε μ’ ένα δάκρυ στα μάτια

Ο ΟυρανοΜίκης, ο Μέγιστος των Νεοελλήνων, έφυγε σήμερα Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών.

Η πατρώα γη είναι έτοιμη να τον δεχτεί στην αιώνια κατοικία του, στο κοιμητήριο του Γαλατά, κοντά στους δικούς του, τους γονείς, τον αδερφό και τους προγόνους του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ένα «Θεού δώρο» για την Ελλάδα.

Ήταν ο Μουσηγέτης της Νεότερης Ελλάδας, ο Πλαστουργός του Νεοελληνικού Πολιτισμού, ο πνευματικός ιερουργός, που με το έργο του και τη στάση ζωής του σηματοδότησε, διαμόρφωσε και καθόρισε την πνευματική – καλλιτεχνική και πολιτιστική ταυτότητα της Νεότερης Ελλάδας και του κάθε ενός Έλληνα ξεχωριστά.

Ο Μίκης, ο Εθνικός Μαχητής και ο Εθνικός Ονειρευτής. Η λύρα της σύγχρονης Ελλάδας, η πνευματική συνείδηση της Ιστορίας της και η λυρική της έκφραση. Η λύρα της Ελληνικότητας και του Ελληνικού Πνεύματος.

Ένας καλλιτέχνης Πνευματικός Ηγέτης, ένας οργανωτής και καθοδηγητής του κοινωνικού συναισθήματος που ένωνε τους Έλληνες κι έγινε ο ιστορικός βηματοδότης κι η φωνή της εποχής του.

Ο κορυφαίος Έλληνας Μουσουργός που το έργο του έγινε Οικουμενικό. Ένας Καλλιτέχνης που ανήκει στη χορεία των Μεγάλων Δημιουργών του κόσμου.

Μαχητής, θαρραλέος και πρωτοπόρος. Μια απροσκύνητη ψυχή, συνεπαρμένη από οράματα. Ασυμβίβαστος κι αξιοπρεπής, δεν πρόδωσε ποτέ τα πιστεύω του. Δεν υπέκυψε ποτέ. Δεν προσκύνησε. Δεν δείλιασε. Δεν κρύφτηκε. Πάντα στην πρώτη γραμμή.

Ο Μίκης είδε τον κόσμο πάντα από την πλευρά των καταπιεσμένων, των αποκλεισμένων, των βασανισμένων, των φτωχών κι αδικημένων. Στάθηκε πλάι σ’ αυτούς που αντιστέκονται, που αγωνίζονται, που επαναστατούν, που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν.

Ο Μίκης, με το παράδειγμά του, έγινε ένα παγκόσμιο σύμβολο Αντίστασης κι Ελευθερίας. Το σύμβολο του Ριζοσπαστικού, του Μαχητικού Διανοούμενου, του Επαναστάτη και του Απόστολου της ισότητας και του κοινωνικού μετασχηματισμού. Παραδειγμάτισε και εξέφρασε δυνατά το αντιστασιακό φρόνημα και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Σ’ ευχαριστούμε Μίκη. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας. Το ξέρεις καλά. «Δεν θα βγεις ποτέ από εκεί!».

Αγαπημένε μας Φίλε, σ’ αποχαιρετούμε μ’ ένα δάκρυ στα μάτια.
Καλό σου Ταξίδι!

Το  Πολυτεχνείο Κρήτης:

“Το Πολυτεχνείο Κρήτης αποχαιρετά μία εμβληματική «παγκόσμια» προσωπικότητα της χώρας μας, έναν λαμπρό Χανιώτη, τον διάσημο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης είχε την τιμή να απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο, την ανώτατη τιμητική διάκριση του Ιδρύματος, στον Μίκη Θεοδωράκη, ως ένδειξη αναγνώρισης του παγκοσμίου εμβελείας έργου του και της εθνικά ενωτικής στάσης του, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος (425η Συνεδρίαση, 18.05.2016).

Η απονομή του Χρυσού Μεταλλίου στον Μίκη Θεοδωράκη από το Πολυτεχνείο Κρήτης, πραγματοποιήθηκε, από τον τότε Πρύτανη Καθηγητή κ. Βασίλειο Διγαλάκη, σε πανηγυρική τελετή που έλαβε χώρα στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στις 04.06.2016. Στην ίδια εκδήλωση, ο Δήμος Χανίων τίμησε τον μουσικοσυνθέτη με το Χρυσό Κλειδί της Πόλης, παρουσία μελών του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη» και πλήθους κόσμου.

Από εκείνες τις στιγμές, η εικόνα που μένει χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά μας, είναι η μορφή του δικού μας Μίκη να διευθύνει τη μουσική ομάδα “passe-pARTout”, αλλά και πλήθος κόσμου που «πλημμύρισε» το ΚΑΜ για να τον τιμήσει, τραγουδώντας μαζί του την αλησμόνητη σύνθεσή του για το ποίημα του Σεφέρη “Άρνηση”, αποχαιρετώντας τον.

Καλό ταξίδι Μίκη, η μουσική σου και η μορφή σου θα μας συνοδεύουν πάντα!”

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων

Το Ε.Κ.Χ. εκφράζει την θλίψη του για τον χαμό ενός μαχητή της Δημοκρατίας. Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος μας συνθέτης και αγωνιστής Μίκης θεοδωράκης, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε κάθε σπιθαμή ελληνικής γης, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Συνήθως, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες φεύγοντας αφήνουν παρακαταθήκη το έργο τους. Ο Μίκης Θεοδωράκης, όμως, αφήνει πίσω πολλά περισσότερα από την μεγαλειώδη και πασίγνωστη μουσική του. Μας αφήνει το παράδειγμα της ζωής του.

Έχοντας ζήσει μια ζωή συγκλονιστική από κάθε άποψη. Έχοντας βρεθεί αρκετές φορές αγκαλιά με τον θάνατο, αλλά και με το μεγαλείο. Έζησε διώξεις, πολιτικοκοινωνικούς αγώνες, καταξίωση, εξορίες, επιτυχία, φιλίες, κι άλλους αγώνες, κι άλλες διακρίσεις, αναγνώριση, αμφισβήτηση. Βασανίστηκε ανηλεώς από Ιταλούς, στην Κατοχή, στον Εμφύλιο, επί χούντας…

Εκφράζουμε προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας και την ανθρώπινη συμπαράστασή μας.

Μίκη ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης:

Με αφορμή την είδηση του θανάτου του Μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα αλλά και ο κόσμος όλος σήμερα, θρηνούν την απώλεια του «Οικουμενικού» Μίκη Θεοδωράκη. Μιας εμβληματικής προσωπικότητας, που σημάδεψε όσο λίγοι τον χώρο της μουσικής, του πολιτισμού, της πολιτικής και της Δημοκρατίας.

Το έργο του Μεγάλου μας συντοπίτη, θα παραμείνει «ζωντανό» αποτελώντας παράλληλα και τον καλύτερο δυνατό θεματοφύλακα, για να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη του, στο πέρασμα των αιώνων.

Το πολυδιάστατο αυτό έργο, αποτελεί ήδη και μια σπουδαία παρακαταθήκη, για τις επόμενες γενιές, που οφείλουν να γνωρίζουν ποιος ήταν ο σημαντικότατος αυτός Έλληνας, καλλιτέχνης και άνθρωπος.

Ως διοίκηση του Ο.Α.Κ. Α.Ε. εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά και τους οικείους του».

Ο πρώην δημάρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας

Έφυγε από την ζωή ο μεγάλος μουσικός, ο μεγάλος Έλληνας πατριώτης, ο αντιστασιακός, ο περήφανος Κρητικός, ο παγκόσμιος καλλιτέχνης. Έμεινε όμως η τεράστια παρακαταθήκη που μας άφησε με το πλούσιο μουσικό έργο του και την παλληκαρήσια στάση του ενάντια στην καταπίεση την αδικία και τον φασισμό.

Ως δημοτική αρχή τον Οκτώβριο του 2017, τον τιμήσαμε εκ μέρους των Χανίων με τρείς πράξεις. Αναγορεύοντάς τον σε επίτιμο δημότη Χανίων, δίνοντας το όνομά του στο πρώην τελωνείο που μετατράπηκε σε δημοτικό θέατρο και παραδίδοντας στο κοινό, με την παρουσία του, την ανακαινισμένη πατρική του οικία στον Γαλατά, ως συνέχεια στη διαχρονική πρωτοβουλία του δήμου Χανίων που ξεκίνησε από τον δήμο Νέας Κυδωνίας.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τον σύλλογο φίλων του Μίκη διοργανώνοντας το ομώνυμο ετήσιο φεστιβάλ. Τα Χανιά που λάτρευε ο Μίκης και επέλεξε για την τελευταία του κατοικία, πρέπει να γίνουν ο τόπος μόνιμης προβολής και ανάδειξης του έργου του μεγάλου συμπατριώτη μας.

«Αχ ψεύτη κι άδικε ντουνιά άναψες τον καημό μου είσαι μικρός και δε χωράς τον
αναστεναγμό μου».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Αστεροσχολείο Βρυσών του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνδιοργάνωση με  τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, τον...

Διεθνής εξερευνητική αποστολή στο σπηλαιοβάραθρο στις Στέρνες

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, ο Σπηλαιολογικός Όμιλος Κρήτης διοργάνωσε...

Εγκαινιάζεται η έκθεση “Αρχιτεκτονικής Διάλογοι” στο Πολυτεχνείο Κρήτης

H Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αφορμή τα 20...