13.8 C
Chania
Sunday, December 21, 2025

Ο αποχαιρετισμός της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων στον Μίκη Θεοδωράκη

Ημερομηνία:

Ο Μίκης θα παραμείνει εδώ και παντού: Σαν φωτιά στα συνθήματα μας, σαν υπόσχεση μη υποταγής. Σαν αέρας ορμητικός που μας σπρώχνει προς την έφοδο στον ουρανό για να αλλάξει αυτός ο κόσμος, γιατί χρειάζεται να αλλάξει.

Με βαθιά συγκίνηση, σκέψη κι ένα ακατάπαυστο χειροκρότημα – ποταμό η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, αποχαιρετούμε τον αγωνιστή – δημιουργό και πρωτεργάτη του πολιτισμού Μίκη Θεοδωράκη που ούτε στιγμή δεν έπαψε να οραματίζεται και να ανυψώνει τον αγώνα του λαού που πολεμά για το δίκιο του, που παλεύει “για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι”, που μας έμαθε να τραγουδάμε ότι “θέλει αρετή και τόλμην η ελευθερία”.

Ωσεί παρών μέσα από το έργο και την πορεία του θα δίνει κουράγιο και θα συντροφεύει εσαεί στους αγώνες μας ενάντια στη φτώχεια, στην καταπίεση, στις φυλετικές διακρίσεις, στους πολέμους, στην προσφυγιά. Για να αλλάξει αυτός ο κόσμος, για να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο, για ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους ανάμεσα στους λαούς, μέχρι να σημάνουν οι καμπάνες της κοινωνικής απελευθέρωσης, μέχρι την τελική νίκη.

Σεπτέμβρης 2020

Η Γραμματεία της Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «τυχαία» διαρροή ότι ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ προκαλεί ερωτήματα

Των κυβερνητικών δηλώσεων για παράλογες απαιτήσεις των αγροτών, «αδιαλλαξία»...