18.5 C
Chania
Τετάρτη, 15 Απριλίου, 2026

Ανδρουλάκης, Πολάκης, Ηγουμενίδης αλλά και Henning Zierock στη Μητρόπολη Χανίων για να τιμήσουν τον Θεοδωράκη

Ημερομηνία:

Στη Μητρόπολη βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Νίκος Ηγουμενίδης ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, καθώς και ο Μίμης Ανδρουλάκης. “Ένας από τους τελευταίους μεγάλους του 20ου αιώνα που με την μουσική του, τα τραγούδια του εξέφρασε την ρωμιοσύνη” είπε ο Παύλος Πολάκης για τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης ανέφερε πως «αποχαιρετούμε σήμερα έναν γίγαντα μουσικό που με το έργο του αναδείχθηκε σε ένα παγκόσμιο σύμβολο ενότητας και κέρδισε το λαϊκό σύμβολο, για αγώνα και δικαιοσύνη»

Βαθιά συγκινημένος ο Μίμης Ανδρουλάκης μιλώντας στην κάμερα της τηλεόρασης CRETA δήλωσε πως «δεν βρίσκω τις λέξεις να τις χρησιμοποιήσω».

Έξω από τον ναό, ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας, Henning Zierock, παλιός συνεργάτης και φίλος του Μίκη Θεοδωράκη, έπαιζε με την κιθάρα τις μελωδίες του μεγάλου συνθέτη. Επίσης, στον χώρο έξω από τη μητρόπολη παραμένουν φοιτητές από όλη την Κρήτη που τραγουδούν συνεχώς τραγούδια του κορυφαίου συνθέτη.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιφέρεια Κρήτης: Ενεργός συμμετοχή στη 2η Συνάντηση Εταίρων του ευρωπαϊκού έργου HORIZON WIDERA DxHub στην Πορτογαλία

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη 2η Συνάντηση Εταίρων του ευρωπαϊκού έργου HORIZON WIDERA DxHub στην Πορτογαλία, ενισχύοντας τη συνεργασία για τη δημόσια υγεία.

Ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης από το Πασχαλινό Bazaar του Δήμου Χανίων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό Bazaar Αγάπης & Προσφοράς του Δήμου Χανίων στους Αγίους Αποστόλους. Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και 30 τροφοεπιταγές για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Επιτυχημένο bazaar τροφίμων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταυρωνίτη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πλατανιά

Επιτυχημένο φιλανθρωπικό bazaar από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταυρωνίτη συγκέντρωσε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πλατανιά. Μεγάλη συμμετοχή πολιτών ενόψει Πάσχα.

Δήμος Αποκορώνου: Μονιμοποίηση 7 εργαζομένων του προγράμματος 55–67

Ο Δήμος Αποκορώνου μονιμοποίησε 7 εργαζομένους του προγράμματος 55-67, χαρακτηρίζοντας την κίνηση πολιτική επιλογή ευθύνης για την προστασία της εργασιακής αξιοπρέπειας.