13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Τρίτη δόση εμβολίου για άνω των 60 ετών και υγειονομικούς – Ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα

Ημερομηνία:

Ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19, για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα που διαμένουν στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Με βάση τη μείωση των αντισωμάτων και τις μεταλλάξεις άρχισε ο προβληματισμός για την ανάγκη χορήγησης τρίτης δόσης και ακόμη περισσότερο για τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

-Πρώτοι είναι οι άνθρωποι που δεν ανέπτυξαν επαρκώς αντισώματα, οι ανοσοκατασταλμένοι,

-δεύτερη κατηγορία οι άνθρωποι που έχουν μειωμένα αντισώματα για διάφορους λόγους και

-τρίτη κατηγορία αυτοί που εκτιθενται περισσότερο στον ιό.

Η εθνική επιτροπή έκανε θετική γνωμοδότηση για εμβολιασμό με τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους, που εφαρμόζεται από την περασμένη εβδομάδα. «Η ηλικία αποτελεί σοβαρό παράγοντα νόσησης», ανέφερε και γνωστοποίησε πως σειρά παίρνουν οι ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας και όσοι είναι άνω των 60 ετών.

Την περασμένη Τρίτη άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού για τους ανοσοκατασταλμένους, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με τρίτη δόση για τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...