11.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Στο Μουρί Κισάμου για το ζήτημα των αγροζημιών ο Μανούσος Βολουδάκης

Ημερομηνία:

Στο Μουρί Κισάμου βρέθηκε ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, για να συζητήσει με τους κατοίκους το ζήτημα των αγροζημιών.

Σε σχετική ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

Στο Μουρί Κισάμου χθες βράδυ, για το πρόβλημα των αγροζημιών που κάποιοι συνεχίζουν να προκαλούν συνειδητά και συστηματικά.

Ο νέος νόμος έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από την Αστυνομία, όμως ακόμα δεν έχει επιβληθεί η τάξη. Οι κάτοικοι της περιοχής δικαίως διαμαρτύρονται. Απαιτούνται περισσότερες περιπολίες και έλεγχοι στα συγκεκριμένα χωριά που εντοπίζεται το πρόβλημα, ώστε να φέρει αποτέλεσμα η συσσώρευση των προστίμων για τους συστηματικούς παραβάτες (την 3η φορά 1000 ευρώ, διπλασιασμός για κάθε επόμενη: 4η φορά 2000, 5η φορά 4000 κοκ).

Οι κάτοικοι με ενημέρωσαν ότι πλέον κάποιοι από τους παραβάτες αφαιρούν τα ενώτια από τα ζώα τους για να αποφύγουν την ταυτοποίηση και τα πρόστιμα. Αυτό όμως συνιστά παραβίαση άλλων διατάξεων σχετικά με τις επιδοτήσεις, οπότε θα πρέπει να κινητοποιηθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για δικούς του ελέγχους στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πρέπει να διευκρινίσω ότι ο νέος νόμος δεν κατάργησε καμμιά από τις διατάξεις που ίσχυαν (π.χ. για κατάσχεση ζώων, κλπ), οι οποίες ισχύουν στο ακέραιο. Απλώς εισηγήθηκα (και νομοθετήθηκαν) πρόσθετα μέτρα, επειδή οι παλαιότερες διατάξεις δεν μπορούσαν στην πράξη να εφαρμοσθούν. Το διευκρινίζω επειδή πληροφορούμαι ότι ακούγονται διάφορες ανακρίβειες επ’αυτού.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ