Ακόμα και το «ταπεινό» σουβλάκι ένα από τα πλέον παραδοσιακά οικονομικά γεύματα για τον Έλληνα δεν θα μείνει αλώβητο από το κύμα ακρίβειας που κατακλύζει τη χώρα αυτή την περίοδο
Ο πρόεδρος του σωματείου των ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέας Ανδριανάκης, μίλησε στην εμπομπή LIVE NEWS για τις ανατιμήσεις στο σουβλάκι, η αξία του οποίου πιθανότατα να ξεπεράσει τα 3 ευρώ.
Ο κ. Ανδριανάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων, το σουβλάκι θα παραμείνει ακόμα σε τέτοια περίοδο το πιο φθηνό προϊόν. Ο λόγος που ακριβαίνει είναι το μεγάλο κόστος των πλαστικών, της κάβας, των κρεάτων, της μαναβικής, καθώς και όλων των αναγκαίων για τη λειτουργία ενός ψητοπωλείου.
Μάλιστα, ο πρόεδρος των ψητοπωλών τόνισε στο MEGA πως, θα προσπαθήσει ο κλάδος να κρατήσει την τιμή στο σουβλάκι, κάτω από τα 3 ευρώ, και να κυμανθεί στα 2,70 ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.