19.4 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο στη λίμνη του Κουρνά με ξαφνική αποστράγγισή της – Γεωλόγος της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών στην περιοχή

Ημερομηνία:

Χθες, 14 Οκτωβρίου 2021 ο Δήμος Αποκορώνου ενημερώθηκε ότι παρουσιάστηκε ξαφνική αποστράγγιση στην Λίμνη του Κουρνά στο βόρειο τμήμα αυτής και συγκεκριμένα στο κανάλι που καταλήγει στο φράγμα υπερχείλισης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Αποκορώνου:

Άμεσα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου κινητοποιήθηκε και αφού πραγματοποίησε αυτοψία και διαπίστωσε ότι το φαινόμενο οφείλεται σε σχισμή στο έδαφος  από όπου στραγγίζουν τα νερά της λίμνης, ενημέρωσε την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και συγκεκριμένα την περιφερειακή τους μονάδα στην Κρήτη με έδρα το Ρέθυμνο.

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών σήμερα και άμεσα ανταποκρινόμενη απέστειλε αρμόδια Γεωλόγο που μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία πραγματοποίησαν αυτοψία στην συγκεκριμένη θέση της Λίμνης κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το φαινόμενο δεν παρατηρείται μετά τις χθεσινές βροχοπτώσεις όμως θα παρακολουθείτε από εδώ και πέρα στενά από τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας και τους ειδικούς επιστήμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.

Ως Δήμαρχος Αποκορώνου θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και ειδικότερα την περιφερειακή μονάδα Κρήτης για την συνεργασία και την ταχύτατη ανταπόκριση τους προκειμένου να μην τεθεί σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο η απαράμιλλης ομορφιά και φυσικού κάλλους Λίμνη του Κουρνά που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Αποκόρωνα αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...

Επισκέψεις σε κοινωνικές δομές με γιορτινές ευχές για τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη

Σειρά επισκέψεων σε κοινωνικές δομές των Χανίων όπως και...

Κάλαντα & εορταστικές μελωδίες στο Δημαρχείο Χανίων

Ευχές για χαρούμενα Χριστούγεννα από τον Δήμαρχο, Π. Σημανδηράκη Εορταστικές...