22.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Αλλάζει πάλι η ώρα την Κυριακή 31 Οκτωβρίου

Ημερομηνία:

Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια καθώς και φέτος θα γίνει κανονικά η αλλαγή ώρας. Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 31 Οκτωβρίου 2021, θα επιστρέψουμε στη χειμερινή ώρα μετακινώντας και πάλι τους δείκτες των ρολογιών μας, καθώς η απόφαση για το θέμα της αλλαγής έχει παγώσει, χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Σημειώνεται πως το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε για τον τερματισμό της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο εντός του 2021.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..».

Η απόφαση της ΕΕ

Η απόφαση προέβλεπε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021 για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα.

Πρόκειται για ψήφο που θα αποτελούσε τη βάση συνομιλιών με τις χώρες της ΕΕ για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, με τη συζήτηση για το θέμα να έχει παγώσει καθώς σύμφωνα με το Bloomberg η πανδημία του κορονοϊού ανέβαλε τις όποιες αποφάσεις.

Σύμφωνα δε με την ιρλανδική Journal, ο λόγος που η απόφαση έχει παγώσει είναι το γεγονός ότι υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στα κράτη μέλη για το ποια ώρα θα διατηρήσουν, τη θερινή ή τη χειμερινή.

Το πράσινο φως ουσιαστικά έχει δοθεί οριστικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ωστόσο μένει να ξεκαθαρίσει πότε θα παρθεί και η τελική απόφαση.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...