19.4 C
Chania
Thursday, December 25, 2025

Ηράκλειο: Ιδρύεται Γραφείο Προστασίας Ανηλίκων

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ιδρύονται Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων σε πέντε πόλεις της Ελλάδας, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ειδικότερα, τα Γραφεία ιδρύονται σε Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Λάρισα.

Όπως επισημαίνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η προστασία των ανηλίκων αποτελεί προτεραιότητά του, η οποία έχει αναδειχθεί στο πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής (2020-2024) και στο Στρατηγικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Σώματος (2021-2025), αλλά και ως επιταγή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Σύμβαση Lanzarote) για την προστασία του παιδιού από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση.

Διευκρινίζεται, ότι τα Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων θα υπάγονται στις έδρες και στη διάρθρωση των οικείων Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας, ενώ θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και θα υποστηρίζονται στο έργο τους από ψυχολόγους.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, «βασικός στόχος και άμεση επιδίωξη των Γραφείων αποτελεί η ομοιόμορφη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση φαινομένων κακοποίησης, θυματοποίησης και παραβατικότητας ανηλίκων, αναδεικνύοντας το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας».

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο – ντοκουμέντο με τον Κισαμίτη σπουδαίο βιολιστή Νικόλαο Χάρχαλη

Ο Νικόλαος Χάρχαλης (πραγματικό όνομα Νικόλαος Χαρχαλάκης) (1884-1974) γεννήθηκε...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...