22.4 C
Chania
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2026

Απολογία Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες: Εμμένει στις καταγγελίες που έχει προβεί

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε την Δευτέρα η απολογία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ενώπιον της αρεοπαγίτου ανακρίτριας Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη για την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Ο κ. Καλογρίτσας έχει κληθεί να λογοδοτήσει για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος, πράξη που αποδίδεται στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Ο επιχειρηματίας που θα επανέλθει αύριο για να ολοκληρώσει την απολογία του, παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί τέσσερις ώρες ενώ παρέδωσε στην ανώτατη δικαστική λειτουργό απολογητικό υπόμνημα στο οποίο φέρεται να εμμένει στις καταγγελίες που έχει προβεί.

Δηλώνει δε ο κ. Καλογρίτσας πως ήταν σε γνώση του ότι με τις καταγγελίες που έκανε για τον επίμαχο διαγωνισμό, θα καταστεί και ο ίδιος κατηγορούμενος, πλην όμως θέλησε να προχωρήσει με στόχο να αποκαταστήσει το όνομα και την υπόληψη του.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τού επιχειρηματία θα ακολουθήσει εκείνη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά σε βάρος του οποίου η Βουλή είχε ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα).

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί στις Αρχές ο κ. Καλογρίτσας, η συμμετοχή του στον επίμαχο διαγωνισμό ουσιαστικά αφορούσε την επιθυμία τής τότε κυβέρνησης να αποκτήσει “φιλικό” προς αυτήν τηλεοπτικό σταθμό. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τις καταγγελίες τού επιχειρηματία, ο τότε αρμόδιος υπουργός κανόνισε να εμφανιστεί ο κ. Καλογρίτσας με χρήματα ωστόσο του διεθνούς κατασκευαστικού ομίλου CCC.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Reuters: Στο τραπέζι επαφές Πούτιν και AfD για να ξαναμπεί το ρωσικό αέριο στη Γερμανία

Ο κορυφαίος οικονομικός απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν...

Συνάντηση Αρναουτάκη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για το παγκόσμιο βραβείο «Smile Grand 2026»

Ο Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΟ Θανάση Δεβλιώτη για το παγκόσμιο βραβείο Smile Grand 2026 στην Περιφέρεια Κρήτης για την πρόληψη και στοματική υγεία των παιδιών.