14.8 C
Chania
Sunday, December 21, 2025

Με κατσαρίδες παρομοίασε τους Ρώσους Ουκρανός αξιωματούχους: “Θα καταστραφούν και θα καούν”

Ημερομηνία:

Τη στιγμή που ουκρανικό drone καταστρέφει ρωσικό πλοίο κοντά στο Φιδονήσι στη Μαύρη θάλασσα, αποτυπώνει βίντεο που δημοσίευσε το Κίεβο.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος TB2 κατέστρεψε το ρωσικό πλοίο το οποίο προστάτευε με αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα TOR στα στρατεύματα του Πούτιν στο Φιδονήσι.

Ένα μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 «έπληξε ένα αποβατικό πλοίο κλάσης 11770 Serna, όπως και δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος τύπου Tor», ανέφερε στο Facebook το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία.

«Η παραδοσιακή παρέλαση του ρωσικού στόλου της 9ης Μαΐου φέτος θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Φιδονήσι, στον βυθό της θάλασσας», ανέφερε σε ειρωνικό τόνο το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σε μήνυμά του στο Twitter.

Η Μόσχα δεν έχει, από πλευρά της, επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Το βίντεο φαίνεται να δείχνει την καταστροφή ενός μεγάλου αποβατικού σκάφους τύπου Serna σε αεροπορική επιδρομή.

Άλλες αναφορές ανέφεραν ότι το σκάφος προσγείωσης χτυπήθηκε από ένα ουκρανικό στρατιωτικό drone Bayraktar TB2.

«Οι εχθρικές μονάδες που παραμένουν στο Φιδονήσι χωρίς αεροπορική κάλυψη και θα καταστραφούν και θα καούν σαν κατσαρίδες ή ακρίδες», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος Anton Gerashchenko.

Τα ασπρόμαυρα πλάνα δείχνουν φιγούρες ανθρώπων να κινούνται στο πλοίο, λίγες στιγμές πριν μια λευκή λάμψη καταβροχθίσει το σκάφος. Οι ναύτες συνεχίζουν να κινούνται γύρω από το σκάφος και αφού αυτό χτυπήθηκε

Το βίντεο δείχνει επίσης μια επίθεση σε ένα κτίριο επάνω στο Φιδονήσι.

Ουκρανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες Παρασκευή ότι η φρεγάτα Ναύαρχος Μακάροφ του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού επλήγη από ουκρανικό πύραυλο κατά πλοίων επιφανείας Neptun κι έπιασε φωτιά στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στο Φιδονήσι, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ούτε από το Κίεβο ούτε από τη Μόσχα μέχρι στιγμής.

Το συγκεκριμένο πολεμικό είναι σύγχρονο, τέθηκε σε υπηρεσία το 2016. Πιστεύεται ότι άλλες τρεις φρεγάτες της ίδιας κλάσης είναι ανεπτυγμένες στη Μαύρη Θάλασσα.

Το γενικό επιτελείο της Ουκρανία μιλά πλέον για 11 ρωσικά πολεμικά –συμπεριλαμβανομένων μικρών ταχύπλοων– που έχουν καταστραφεί από την έναρξη του πολέμου.

Ο ουκρανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ντούμσκαγια μεταφόρτωσε δορυφορική φωτογραφία που κατ’ αυτόν εικονίζει τη φρεγάτα στις φλόγες, κάτι αδύνατο να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

iefimerida.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λούλα: Μια αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα ήταν καταστροφική

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα...