13.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Οι προτάσεις των επαγγελματικών φορέων της Κρήτης για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Βουλή από τους Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ημερομηνία:

Με την μορφή Κοινοβουλευτικής Αναφοράς προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης και Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης, κατέθεσαν, όπως είχαν δεσμευτεί, τις προτάσεις των επαγγελματικών φορέων της Κρήτης για την αντιμετώπιση της νέας οικονομικής κρίσης.

Πρόκειται για συγκεκριμένες οικονομικές πολιτικές με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και τη συγκράτηση του πληθωρισμού, οι οποίες με τη σειρά τους θα ευνοήσουν τη διατήρηση της ρευστότητας στις αγορές και την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 3/6, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Κρήτης, τα Επιμελητήρια Κρήτης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Τμ. Ανατολικής Κρήτης, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων ν. Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης ν. Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, διοργάνωσαν σύσκεψη με τους Βουλευτές Ηρακλείου, με στόχο την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το επιχειρείν. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαν παρουσιάσει τις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίες ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις αντίστοιχες των φορέων, τονίζοντας ότι, παρά το ότι έχουν κατατεθεί εδώ και μήνες προς την Κυβέρνηση, αγνοούνται επιδεικτικά.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τους Υπουργούς, σχετικά με το εάν προτίθενται να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των επαγγελματικών φορέων της Κρήτης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Οι «ιπτάμενοι» της ΕΜΑΚ σε ρόλο Άη Βασίλη – Μια επιχείρηση ελπίδας στο ΠαΓΝΗ

Μια διαφορετική «επιχείρηση» διάσωσης, αυτή τη φορά με στόχο...

Φιλανθρωπική δράση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με Σύλλογο Ορίζοντα

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Συλλόγου "Ορίζοντας" χριστουγεννιάτικη δράση...