13.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Δεσμεύσεις Σκανδαλίδη προς τους αγρότες των Χανίων

Ημερομηνία:

Λύσεις σε μια σειρά από αιτήματα των αγροτών των Χανίων -που αφορούν κυρίως αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ και ΕΛΓΑ- δρομολογούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Χθες συναντήθηκαν στην Αθήνα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης με αντιπροσωπεία της ΟΑΣ Ν. Χανίων (στην οποία μετείχαν ο Πρόεδρος Γιώργος Μπικάκης, ο πρώην Πρόεδρος Ηλίας Χαλακατεβάκης και οι κ. Μπιτσάκης και Τρικουνάκης), με τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και με  το μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργο Γωνιωτάκη.

Ο κ. Σκανδαλίδης δεσμεύτηκε ότι:
-Είναι στην τελική ευθεία η αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ των αμπελοκαλλιεργητών για τις ζημιές που υπέστησαν φέτος από περονόσπορο. Συνολικά για όλη τη χώρα θα διατεθούν 30 εκατ. Ευρώ από τα οποία οι αμπελοκαλλιεργητές της Κρήτης θα λάβουν 14 εκατ. Ευρώ.
-Προωθείται για αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ η μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν φέτος οι καλλιεργητές μανταρινιών ΑΝΚΟΡ των Χανίων από σκασίματα στην σοδειά τους.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν όμως αρνητικός στο αίτημα των αγροτών των Χανίων για να αποζημιωθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το e-coli 170 παραγωγοί κηπευτικών από όλο το νομό, οι οποίοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα αιτήσεις τον περασμένο Ιούνιο.
Παράλληλα ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι ως το τέλος του έτους θ’ αναρτηθούν οι πίνακες για να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί του Σελίνου για τα σπασίματα στα ελαιόδεντρα τους από τον χιονιά τον Φλεβάρη του 2008.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, οι υπόλοιποι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί του νομού Χανίων θα πρέπει -για να αποζημιωθούν για τα σπασίματα του χιονιά του 2008-  να υποβάλλουν εκ νέου τις αρχικές τους δηλώσεις στον ΕΛΓΑ.

Τέλος ο κ. Σκανδαλίδης διαβεβαίωσε τους αγρότες των Χανίων, ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των αγροτών και θα παραμείνουν στο υπάρχων ειδικό καθεστώς φορολόγησης.

neatv.gr – Β.Κ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολάκης για Πιερρακάκη: «Θα είναι πειθήνιο όργανο της ευρωπαϊκής ελίτ, πρέπει να αποτύχει»

Δεν επιφύλασσε συγχαρητήρια ο Παύλος Πολάκης στον Κυριάκο Πιερρακάκη για την εκλογή του...

Χανιά: Μήνυμα κλιμάκωσης από τα Μεγάλα Χωράφια – «Δεν κάνουμε πίσω στα τεχνάσματα»

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική παραμένει...

ΠΟΕΣΥ: Όχι στην υποκατάσταση δημοσιογράφων από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

Την έντονη αντίθεσή της σε πρακτικές ΜΜΕ που επιχειρούν...