26.8 C
Chania
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026

ΜέΡΑ25 Κρήτης: «Ιδιαίτερη τιμή» να υπερασπιζόμαστε τα Φαλάσαρνα

Ημερομηνία:

“Ας μιλήσουν άλλοι για τον επενδυτή ή για «κανόνες» που οι ίδιοι δεν εφάρμοσαν. Εμείς έχουμε διαλέξει σε ποια πλευρά να σταθούμε”. Αυτό αναφέρε σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 Κρήτης.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στην υπόθεση της τουριστικής επένδυσης στα Φαλάσαρνα διαπιστώνουμε με έκπληξη την προσπάθεια αλλαγής του «κλίματος» και την άμεση ή έμμεση υπεράσπιση των «δίκαιων του επενδυτή» στον δημόσιο διάλογο.

Βλέπουμε δημοτικές παρατάξεις να αλλάζουν ρότα και από πολέμιοι να γίνονται ξαφνικά υπερασπιστές της επένδυσης.

Βλέπουμε κόμματα (ΠΑΣΟΚ) να δηλώνουν πως είναι «ιδιαίτερη τιμή» για τον τόπο μας να τον καταστρέψει ένας τόσο σημαντικός επενδυτής και να ζητούν να του παρασχεθούν όλες οι διευκολύνσεις ώστε να το κάνει ανενόχλητος.

Βλέπουμε άλλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ) να αποφεύγουν να στραφούν ευθέως κατά της καταστροφικής επένδυσης και να ζητούν «να θεσπιστούν κανόνες» για τις  περιοχές NATURA. Τους κανόνες που όχι μόνο δεν εφάρμοσαν οι ίδιοι αλλά αντίθετα συγχώνευσαν και όλες τις προστατευόμενες περιοχές σε έναν φορέα ενώνοντας τα Φαλάσαρνα και τον Μπάλο με τη… Σαμαριά.

Και φυσικά βλέπουμε μια κυβέρνηση (ΝΔ) να έρχεται να αποτελειώσει την καταστροφή καταστρατηγώντας ακόμα και τον δικό της νόμο που επιτρέπει έως 150 κλίνες σε προστατευόμενες περιοχές, ενώ η επένδυση Τσατσαρωνάκη είναι για… 800 κλίνες!

Απέναντι σε όλα αυτά εμείς βλέπουμε μπροστά μας μόνο την παραβίαση κάθε ανθρώπινου μέτρου και κάθε έννοιας «φέρουσας ικανότητας» του τόπου μας που παραδίδεται βορά στον υπερτουρισμό.

Βλέπουμε τους ανθρώπους της Κρήτης που τολμούν να μιλάνε και δυστυχώς φτάνουν να  στοχοποιούνται ως «εχθροί της ανάπτυξης».

Βλέπουμε τα περιβαλλοντικά κινήματα στα Φαλάσαρνα, στο Λαφονήσι και σε όλη την Κρήτη που στέκονται μπροστά στην επέλαση των επενδυτών και των φίλων τους.

Βλέπουμε και στηρίζουμε τη νέα πρωτοβουλία #savefalasarna που κινητοποιεί ανθρώπους από όλο το νησί για την αποτροπή της καταστροφής.

Με αυτούς τους ανθρώπους είναι για μας… ιδιαίτερη τιμή να μιλάμε, με αυτούς συντασσόμαστε στον ένα και μοναδικό «κανόνα» που πρέπει να θεσπιστεί: Κάτω τα χέρια σας από τη φύση, κάτω τα χέρια σας από το μέλλον του τόπου.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση μνήμης για τον πεσόντα Λοχία Κοσμά Γιαννακάκη στο Ζουνάκι Πλατανιά

Εκδήλωση μνήμης για τον πεσόντα Λοχία Κοσμά Γιαννακάκη στις 25 Ιουλίου 2026 στο Ζουνάκι Πλατανιά. Τιμή στον ήρωα της Κυπριακής εισβολής του 1974.

Μαρκογιαννάκης: Υποστήριξη των αιτημάτων για το Κτηματολόγιο στη συνάντηση με Παπαστεργίου

Ο βουλευτής Χανίων Αλ. Μαρκογιαννάκης χαιρετίζει τη συνάντηση Δικηγορικών Συλλόγων Κρήτης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο και ζητά παράταση και υιοθέτηση προτάσεων.

19ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας: Δύο γυναίκες στην κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία του

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, δύο γυναίκες, η GM Bella Khotenashvili και η IM Olga Badelka, βρίσκονται στην κορυφή του 19ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας με 4/4 νίκες.

Μανόλης Χνάρης: Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της κτηματογράφησης στην Κρήτη

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης κατέθεσε Αναφορά για τα σοβαρά προβλήματα της κτηματογράφησης στην Κρήτη. Ζητείται παράταση προθεσμιών και αναμόρφωση της βάσης δεδομένων.