21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ερντογάν κατά Μπάιντεν: «Ψηφίστε με να δώσουμε ισχυρό μάθημα στις ΗΠΑ»

Ημερομηνία:

Σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ και του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, εξαπέλυσε ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση των Γκρίζων Λύκων, την ώρα που η Τουρκία μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 14ης Μαϊου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαγόρευσε στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τζέφρι Φλέικ, να εισέλθει στην κατοικία του μετά τη συνάντηση του διπλωμάτη με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μια κίνηση που θεωρείται απαξίωση απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν μακροχρόνιο σύμμαχο της Τουρκίας.

«Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει από εκεί. Τι κάνει εδώ ο πρεσβευτής του; Συναντά τον Κεμάλ. Ντροπή σας, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Είσαι ένας πρεσβευτής. Ο συνομιλητής σου εδώ είναι ο πρόεδρος. Πώς θα σηκωθείς μετά από αυτό και θα ζητήσεις ραντεβού με τον πρόεδρο; Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι’ αυτόν, δεν μπορεί πλέον να μπει. Γιατί; Πρέπει να ξέρει τη θέση του», δήλωσε ο Ερντογάν την Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Turkish Star, το οποίο επικαλείται δημοσίευμα του Sputnik.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον κόσμο να τον ψηφίσει για να δώσουν ένα «ισχυρό μάθημα στις ΗΠΑ και στον Μπάιντεν», όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης. «Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στην Αμερική. Από τη μια ο Mπάιντεν μιλάει από εκεί, από την άλλη ο πρέσβης του εδώ πάει και επισκέπτεται τον Κεμάλ. Θα πρέπει ως πρέσβης να ξέρει τα καθήκοντα του. Όσο δεν μαθαίνεις, δεν μπορείς να μπεις σε αυτή την πύλη (της προεδρίας)!».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...