14.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Με “άδεια χέρια” ο Μάκης Βορίδης στην Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Για την Ελλάδα δεν τίθεται θέμα αλλαγής της έδρας του ENISA παρά μόνο της διεύρυνσης της λειτουργίας του, είπε ο υπουργός Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων κ.Μάκης Βορίδης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες αιφνιδιαστικά τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο όπου και είχε δίωρη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ.Σταύρο Αρναουτάκη.
Παράλληλα ο κ.Βορίδης ήταν ιδιαίτερα φειδωλός σε ότι αφορά στα μεγάλα έργα στην Κρήτη, επικαλούμενος τους συγκεκριμένους σκοπούς και την μικρή διάρκεια ζωής της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Υποδομών έφτασε στις 9 το πρωί στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου και είχε αμέσως σύσκεψη με τον κ.Αρναουτάκη.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά, σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί προσωπικά για την λειτουργία του ENISA προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για να στηριχθεί η λειτουργία του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται πως ο ENISA , που είναι ο Ευρωπαικός Οργανισμός ο οποίος ασχολείται με την ασφάλεια του διαδυκτίου, είναι ο μοναδικός Ευρωπαικός οργανισμός που εδρεύει στην Ελλάδα και μάλιστα στην Κρήτη.

Όμως, λόγω και της διαρκώς αυξανόμενης σημασίας που έχει αυτός ο Οργανισμός, διάφορες χώρες της κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ευρώπης διεκδικούν την έδρα του “πιέζοντας” για την μεταφορά της απο την Κρήτη.

Ερωτώμενος σχετικά ο κ.Βορίδης είπε : “Η κυβέρνηση θεωρεί ότι εκείνο που είναι προς συζήτηση είναι το ζήτημα της χρονικής διάρκειας του Οργανισμού. Απο κει και πέρα η Επιτροπή έχει την θέση να συζητήσει πακέτο μια σειρά απο θέματα που συνδέονται με την αναβάθμιση και την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού.”

Ειδικά για το εαν τίθεται θέμα αλλαγής της έδρας του Οργανισμού ο κ.Βορίδης απάντησε : “Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Εκείνο που συζητάμε είναι η διεύρυνση των δυνατοτήτων, της εμβέλειας και της λειτουργικότητας του Οργανισμού. Ταυτόχρονα συζητάμε την ανάγκη να δοθεί εντολή απεριόριστης διάρκειας στον Οργανισμό. Με αυτές τις θέσεις η Ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στον διάλογο”.

Αεροδρόμιο Καστελίου

Ερωτώμενος για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου ο υπουργός Υποδομών ουσιαστικά παρέπεμψε το θέμα στις “καλένδες” λέγοντας πως “η θητεία της κυβέρνησης συνδέεται με την ολοκλήρωση μεγάλων ζητημάτων που αφορούν στην χρηματοδότηση της χώρας. Ότι μπορούμε να κάνουμε μέσα σε αυτά τα χρονικά όρια θα το κάνουμε….Τώρα το τι θα προλάβουμε είναι ένα θέμα”.

Βασική προτεραιότητα, είπε ο κ.Βορίδης, είναι να διασαφηνιστεί το ποσό με το οποίο είναι διατιθεμένη να χρηματοδοτήσει το έργο η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Αυστηρή η προφυλάκιση Εφραίμ

Ερωτώμενος και για τις εξελίξεις με την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, ο κ.Βορίδης εξέφρασε την άποψη πως “η προφυλάκιση διατάσσεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής ή τελέσεως νέων αξιόποινων πράξεων. Δεν διατάσσεται η προφυλάκιση όταν κάποιος θεωρείται πως έχει διαπράξει μια πράξη….Εκεί νομίζω ότι η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ήταν εξαιρετικά αυστηρή…”

Απο την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης είπε πως έθεσε στον υπουργό όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν στην Κρήτη, και πως ο κ.Βορίδης έδειξε μια θετική στάση, αν και όπως επεσήμανε ο μικρός χρονικός ορίζοντας της κυβέρνησης δεν αφήνει πολλά περιθώρια

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...