20.8 C
Chania
Monday, October 28, 2024

«Κολωνός της Κρήτης»: Αυτός είναι ο λυράρης που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου

Ημερομηνία:

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 66χρονου λυράρη,  που κατηγορείται για το βιασμό ανηλίκου στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 66χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για  βιασμό ανηλίκου κατ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του  και συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του κατ εξακολούθηση, πορνογραφία ανήλικων υπό τις μορφές της διάθεσης και διαβίβασης μέσω πληροφοριακών συστημάτων υλικού παιδικής πορνογραφίας η παραγωγή του οποίου συνδέεται με την άσκηση και απειλή χρήσης βίας εις βάρος ανηλίκου (και) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του κατ εξακολούθηση ,μαστροπεία  τελεσθείσα διά της χρήσεως ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ εξακολούθηση  ,παράνομη βία κατ εξακολούθηση, προσβολή της  γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των δώδεκα ετών και όχι, διευκόλυνση των προσβολών της ανηλικότητας κατ εξακολούθηση, χρησιμοποίηση, διαβίβαση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από την χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιοδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή.

Πρόκειται για τον (επ.) ΡΕΡΑΚΗ (ον.) Αναστάσιο  του  Γεωργίου  και της Αγγελικής  που γεννήθηκε το 1957 στο Ηράκλειο.

λυράρης

λυράρηςΗ συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές  και  της αξίωσης της Πολιτείας για τη διερεύνηση, ανίχνευση ,δίωξη και ποινικό  κολασμό ομοειδών εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής    που τυχόν αποκαλυφθούν  μέσω  αυτής.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810-274258 και 2810-274070, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας

Οι δικηγόροι της οικογένειας του ανηλίκου για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου

Οι δικηγόροι της οικογένειας, Έφη Σωμαρά και Γιώργος Κοκοσάλης, υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν κάτι που είχε ζητήσει εξ αρχής η οικογένεια του ανήλικου αγοριού. «Πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους εξακολουθούν να κρατούν το στόμα τους κλειστό σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα σε βάρος ανήλικων θυμάτων. Η Πολιτεία αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό τους. Και εμείς οφείλουμε να εμπιστευτούμε τους θεσμούς και τις Αρχές».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε φορολογούμενο

Στη δημιουργία ψηφιακού φορολογικού φακέλου για κάθε Έλληνα φορολογούμενο προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή...

Κάτοικοι Λενταριανών κινητοποιούνται ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Οι κάτοικοι των Λενταριανών έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα με...

Τον πρόδωσε η καρδιά του μέσα στο σπίτι του

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 53χρονος χθες Κυριακή,...

Εξαφάνιση 42χρονου: η εν διαστάσει σύζυγος η τελευταία επαφή του

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια ενός 42χρονου στο Ηράκλειο,...