21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Διόδια παντού… ακόμη και στον Μπάλο;

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη μετά από δεκαετίες θα προχωρήσει τελικά το έργο της κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Όμως οι πολίτες θα καλούνται να πληρώνουν «αναλογικά» εισιτήριο για τη χρησιμοποίησή του. Δηλαδή, εκεί που σκοτωνόμαστε τώρα παρά τα πολύ υψηλά τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουμε κάθε χρόνο, όταν τον φτιάξουν θα πρέπει να πληρώνουμε κάθε φορά που θα τον χρησιμοποιούμε επειδή δε θα σκοτωνόμαστε στην ίδια συχνότητα.

Τώρα, συζητούν ξανά για εισιτήριο και στον Μπάλο. Τους τουρίστες, λέει η έρευνα που παρουσίασαν στο ΕΒΕΧ, δεν θα τους ένοιαζε να πληρώνουν εισιτήριο έως και 4 ευρώ. Παλιότερα λέγανε ακόμη και για 10 και 15 ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους στην οποία μπαίνει εισιτήριο. Εισιτήριο υπάρχει και στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Και είναι γεγονός ότι από φέτος παρουσιάζεται μία σημαντική βελτίωση στην εικόνα τόσο του Μπάλου όσο και στο Λαφονήσι και στα Φαλάσαρνα.

Όμως ξέρετε, όταν σε κάθε τι πλέον συνηθίζουμε να μπαίνει και ένα εισιτήριο, στο τέλος τα εισιτήρια που μαζεύονται είναι πολλά ενώ οι μισθοί είναι χαμηλοί, η εφορία είναι ψηλά όπως και η ακρίβεια.

Και η απλή αλήθεια είναι ότι η χώρα αυτή λειτουργεί από τους φόρους που πληρώνουν οι πολλοί, δηλαδή αυτοί που δεν έχουν ψηλά εισοδήματα. Αυτοί που έχουν; Αυτοί δε νοιάζονται για τα 4 ευρώ. Όπως δε νοιάζονται ιδιαίτερα και οι τουρίστες των βορειο-ευρωπαϊκών χωρών όπου οι πιο χαμηλοί μισθοί ξεκινούν από τα 2.000 ευρώ.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι απλό. Είναι μία απλή αλήθεια. Τα 4 ευρώ ως αναλογία δεν είναι ίσο ποσό για όλους. Για κάποιους είναι ασήμαντο, για άλλους όμως, μαζί με τα επιπλέον κόστη που καλούνται διαρκώς να πληρώνουν είναι ένα σημαντικό ποσό. Μία οικογένεια θα δώσει 16, 20 ευρώ. Δεν είναι και λίγα…

Ας το σκεφτούν λοιπόν. Ας βρούνε έναν πιο δίκαιο τρόπο. Επιτέλους, και οι φτωχοί πολίτες αυτού του τόπου έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν τις ομορφιές που υπάρχουν χωρίς άγχος.

Aν στην υπερσυντηρητική Πολωνία μπορούν να καταργήσουν τα διόδια, στην Ελλάδα γιατί θα πρέπει να καλούμαστε να πληρώνουμε για τα πάντα, ακόμη και για την επίσκεψη των ομορφιών του τόπου μας;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς...

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές,...

Ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...