25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Aυτοκτόνησε συμβασιούχος του Δήμου Πάτρας όταν έμαθε ότι δεν πρόκειται να επαναπροσληφθεί; Για “αθλιότητα” μιλά ο Δήμος Πατρών

Ημερομηνία:

Πρώην συμβασιούχος του Δήμου Πατρέων, πατέρας δύο παιδιών και άνεργος που διεκδικούσε την επαναπρόσληψη του και είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα μαζί με άλλους 49 εργαζόμενους, αυτοκτόνησε λίγη ώρα μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κι αφού πληροφορήθηκε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα ήταν μάλλον απορριπτική.

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” άνθρωπος έπεσε στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, βάζοντας τέλος στην ζωή του. Εργαζόταν παλαιότερα και ως τεχνικός τηλεόρασης στο τοπικό κανάλι και είχε καταφύγει με την υποστήριξη του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων «H Ενωση» με άλλους συναδέλφους στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, καθώς μετά την παρατεταμένη ανεργία αναζήτησε και βρήκε περιστασιακή εργασία στον Δήμο Πατρέων από τον οποίο και πάλι στην συνέχεια απολύθηκε με την λήξη της σύμβασης.

Την προσφυγή των συμβασιούχων στα δικαστήρια στήριξαν με ψήφισμα τους όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ωστόσο η δημοτική αρχή αρνείτο την επαναπρόσληψη επικαλούμενη οικονομικά θέματα

Συνάδελφοι του καθώς και ο επικεφαλής της ΕΝΩΣΗΣ, και μέλος της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργοπουλο ο οποίος ήταν στα δικαστήρια εκτιμούν ότι η αυτοκτονία του συμβασιούχου έγινε μετά την γνωστοποίηση της δυσάρεστης για τους εργαζόμενους, τροπής που είχε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, χθες και της απορριπτικής απόφασης που όντως ανακοινώθηκε αργότερα

Η υπόθεση εκδικαζόταν στο Λασίθι Κρήτης απουσία της δημοτικής αρχής της Πάτρας της οποίας οι δικηγόροι ζήτησαν την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων, αντιδικώντας με τους συμβασιούχους.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του achaianews.gr ο αυτόχειρας φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. .

Τι απαντά ο Δήμος Πατρέων

Ανακοίνωση Δήμου Πατρών:

Με αφορμή τα άθλια δημοσιεύματα που συνδέουν την αυτοκτονία, πρώην εργαζόμενου της κοινωφελούς του ΟΑΕΔ, με τη Δημοτική Αρχή και τη δικαστική απόρριψη αιτήματος εργαζομένων της κοινωφελούς του ΟΑΕΔ, στο Λασίθι της Κρήτης, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1ον. Στη συγκεκριμένη εκδίκαση ο εκλιπών δεν ήταν διάδικος σε καμία από τις τρεις υποθέσεις των απασχολούμενων της κοινωφελούς του ΟΑΕΔ, που εκδικάστηκαν την Τρίτη 13-6-2023 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου.

2ον. Ο καταγγέλλων «συνδικαλιστής» της ΓΣΕΕ, γνωστός υπηρέτης του συστήματος και των αφεντικών, που ποτέ δεν αγωνίστηκε για να υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, προέβη σε μια πρωτοφανούς αθλιότητας εκμετάλλευση και προσβολή μνήμης νεκρού, μόνο και μόνο για να χτυπήσει τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, με βρώμικα μέσα!

Είναι λυπηρό αυτές τις αθλιότητες να τις υιοθετούν και να τις προβάλλουν Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς την επιβεβαίωση των άθλιων «πληροφοριών».

Σημειώνουμε ότι πριν την δημοσιοποίηση της είδησης με επικριτικά για τον Δήμο Πατρών σχόλια, ο δήμος Πατρών είχε εκδόσει μια πρώτη συλληπητήρια ανακοίνωση:

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Διονύση Δεσποτόπουλου, εργαζόμενου στον Δήμο και συλλυπείται θερμά την οικογένεια και τους οικείους του.

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοβαρές κατηγορίες για μεθοδεύσεις στην επιτροπή του Ιστορικού Μουσείου Αρμένων

Ο Γιώργος Λιμαντζάκης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού...

Προσωρινή φιλοξενία στην Αγυιά για τους μετανάστες που βρέθηκαν στη Γαύδο

Σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται...

Από το Σπολέτο της Ιταλίας στα Χανιά για… εκπαίδευση!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα ευρωπαϊκό έργο “PON...