Ένα σύντομο αφιέρωμα έκανε το ξακουστό Style Magazine των New York Times σε ένα καινούργιο αρτοποιείο στα Χανιά, το Red Jane.
Στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον χώρο στον οποίο στεγάζεται αλλά και στο μενού στη διαμόρφωση του οποίου συντέλεσε ο Eyal Schwartz, πρώην επικεφαλής αρτοποιός και συνιδιοκτήτης του E5 Bakehouse του Λονδίνου.
Διαβάστε τι αναφέρεται:
Από έξω, το Red Jane, ένας νέος φούρνος στο κέντρο των Χανίων, μιας ελληνικής πόλης-λιμάνι στο νησί της Κρήτης, μοιάζει με νυχτερινό κέντρο του Βερολίνου, χωρίς εμφανή πινακίδα και με μια τσιμεντένια πρόσοψη καλυμμένη με γκράφιτι.
Στο εσωτερικό του, θα μπορούσε να περάσει για μπουτίκ της Νέας Υόρκης: Υπάρχουν ιταλικά πλακάκια στο πάτωμα και μια οροφή από εμφανή τούβλα και σε έναν μακρύ κόκκινο μαρμάρινο πάγκο, που φωτίζεται από μινιμαλιστικές κρεμαστές λάμπες, τα γλυκά είναι τοποθετημένα σαν κοσμήματα σε μια γυάλινη βιτρίνα.
Ο χώρος ανήκει στον Νίκο Τσεπέτη, τον ξενοδόχο πίσω από το κοντινό παραθαλάσσιο θέρετρο Ammos (αγαπημένο του κοινού της τέχνης και του ντιζάιν), και είναι το πρώτο πλήρως υλοποιημένο έργο εσωτερικών χώρων που επιβλέπει ο σχεδιαστής φωτιστικών και επίπλων Μιχάλης Αναστασιάδης με έδρα το Λονδίνο.
Ο Eyal Schwartz, πρώην επικεφαλής αρτοποιός και συνιδιοκτήτης του E5 Bakehouse του Λονδίνου, δημιούργησε το μενού. Την ημέρα των εγκαινίων του αυτό το μήνα, το Red Jane εξάντλησε τα κρουασάν με γέμιση σοκολάτας, τα κουλούρια (ελληνικά κουλούρια με σουσάμι) και τους στροβιλισμούς μπακλαβά μέχρι το μεσημέρι.
Οι ντόπιοι παρέμειναν για μια ώρα μετά, παρά το γεγονός ότι ο Τσεπέτης και ο Αναστασιάδης σχεδίασαν το χώρο χωρίς τραπέζια. redjaneproject.com.