25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Παύθηκε από Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος ο Επίσκοπος Δορυλαίου

Ημερομηνία:

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός, έπαυσε από τα καθήκοντά του ως Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων τον Επίσκοπο Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνό.

Οι σχέσεις των δύο ιερωμένων είχαν διαρραγεί εδώ και πολύ καιρό, και η απόφαση του Μητροπολίτη ήταν εν γνώσει του Φαναρίου.

Ο ακριβής λόγος της παύσης του Επισκόπου Δορυλαίου δεν είναι γνωστός, αλλά πιθανότατα σχετίζεται με ζητήματα ιδιοκτησιακά της Μονής.

Η διοίκηση και η ευθύνη λειτουργίας της Μονής ανατέθηκε σε τριμελή επιτροπή με επικεφαλής τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Νικηφόρο Εικοσιδέκα, τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και αδελφό της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, κ.κ. Πορφύριο και τον αναπληρωτή γενικό αρχιερατικό επίτροπο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, π. Γεώργιο Σεργάκη.

ο νέος Ηγούμενος αναμένεται να οριστεί από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου και όχι να εκλεγεί τον ερχόμενο Οκτώβριο εξαιτίας του μικρού αριθμού μοναχών

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ