13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Επίσπευση στις παραδόσεις των F-16 ζητεί ο Ζελένσκι

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προτρέπει τους συμμάχους να επισπεύσουν τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 στη χώρα του, προκειμένου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να εκδιώξουν τους ρώσους εισβολείς.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά τη στιγμή που τα F-16 θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε μακριά τους ρώσους τρομοκράτες», τονίζει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Η Δανία και η Ολλανδία συμφώνησαν στις αρχές της εβδομάδας να παραδώσουν F-16 στην Ουκρανία, ύστερα από την επίσκεψη Ζελένσκι σε αυτές τις χώρες. Η Νορβηγία έγινε η τρίτη χώρα που δεσμεύτηκε να παραχωρήσει τέτοια μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιόνας Γκαρ Στέρε στην ουκρανική πρωτεύουσα την Πέμπτη.

Το Κίεβο έχει λάβει διαβεβαιώσεις για παραλαβές δεκάδων F-16, αλλά το χρονοδιάγραμμα δεν έχει καθοριστεί. Με τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φιλοδοξούν να αυξήσουν σημαντικά την ισχύ πυρός εναντίον των ρώσων εισβολέων και να περιφρουρήσουν καλύτερα τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες για να διοργανωθούν περισσότερα προγράμματα εκπαίδευσης ουκρανών πιλότων και τεχνικών συντήρησης, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η Ουκρανία θα είναι καθ’ όλα έτοιμη».

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρυστιανού: «Το κίνημα μπορεί να γίνει κόμμα»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ιδρύσει κόμμα η Μαρία Καρυστιανού,...

Τιμές τροφίμων στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές και πού κατατάσσεται η Ελλάδα

Η Ευρώπη είναι μια ποικιλόμορφη ήπειρος με σημαντικές διακυμάνσεις στις τιμές...