25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις για τον επίορκο αστυνομικό στα Χανιά

Ημερομηνία:

Σημαντικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τη δράση του επίορκου αστυνομικού στα Χανιά ενώ φαίνεται πως η δράση του ήταν γνωστή επί χρόνια, τόσο στην ΕΛΑΣ όσο και στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας αποτελεί στέλεχος και παραλίγο υποψήφιος βουλευτής.

Οίδιος άνθρωπος βρίσκεται επί χρόνια στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών και πάλι για κατηγορίες περί εκβιασμού ενώ έχουν επιβληθεί και πειθαρχικά μέτρα εις βάρος του. Ωστόσο, τότε του παρασχέθηκε πλήρης στήριξη από τον στενό κύκλο της οικογένειας Μητσοτάκη, όπου μάλιστα υπηρετούσε ως αποσπασμένος για ένα διάστημα. Πάντως οι κατά καιρούς καταγγελίες εις βάρος του δεν στάθηκαν εμπόδιο στην ιεραρχική και συνδικαλιστική του ανέλιξη.

Επεισοδιακή σύλληψη 

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η σύλληψη του 53χρονου αστυνομικού ήταν επεισοδιακή με τον ίδιο να βρίζει και να απειλεί τους συναδέλφους του αλλά και την εισαγγελική λειτουργό που παρίστατο.  Θα έρθω στο σπίτι σου μαλ… και θα σε γαμ… και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα» είπε προς τον συνάδελφό του που του περνούσε χειροπέδες ενώ την ίδια διαγωγή είχε και προς τη γυναίκα εισαγγελέα: «Άμα εσύ είσαι δικαστικός, εγώ είμαι …», της είπε επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα.  Τελικά συνελήφθη τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του, 29 ετών, ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός και υπηρετεί ως ειδικός φρουρός στην Αθήνα.

Εις βάρος του πατέρα έχει ασκηθεί δίωξη με τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος), της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος ενώ στον γιο του για  συνέργεια στην εκβίαση. Και οι δύο αναμενόταν να οδηγηθούν την Τετάρτη στον Εισαγγελέα Χανίων αφού έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν. Την ίδια στιγμή από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοινώθηκε πως και οι δύο τίθενται σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε και η διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Πάντως φαίνεται πως ο ογκώδης φάκελος της δικογραφίας εις βάρος του εμπλουτίζεται με νέες καταγγελίες από θύματα εκβιασμών που μετά τη σύλληψή του προσήλθαν στις αρχές να καταθέσουν ενώ η δράση του φαίνεται να επεκτείνεται και στο σβήσιμο κλήσεων, με το αζημίωτο, μέσω της θέσης ευθύνης που κατείχε στην αστυνομία.

efsyn.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ