12.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Χανιά: Σε αγιασμούς σχολείων οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ημερομηνία:

Στο αγιασμό σχολείων του Δήμου Χανίων παραβρέθηκαν σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αλέκος Μαρινάκης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων Μπάμπης Λουτσέτης.

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέκος Μαρινάκης επισκέφτηκε το 6ο Γυμνάσιο, το 4ο ΓΕΛ και το 15ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ ο Μπάμπης Λουτσέτης παραβρέθηκε στο 1ο ΓΕΛ και στο 5ο Γυμνάσιο.

Στον χαιρετισμό τους οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ευχήθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και όλο το βοηθητικό προσωπικό που απασχολείται στα σχολεία καλή σχολική χρονιά, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σκέψη όλων που σήμερα βρίσκεται στα σχολεία που δεν άνοιξαν στη Θεσσαλία, στην ανάγκη να ξεδιπλωθεί ένα μαζικό δίκτυο αλληλεγγύης στα πνιγμένα χωριά της Λάρισας, του Βόλου, της Καρδίτσας.

Ο Αλέκος Μαρινάκης τόνισε την ανάγκη, ιδιαίτερα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να συναντηθούν μαζικά, δυναμικά στον αγώνα για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για όλα τα παιδιά, για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα παρέχει σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ολόπλευρη μόρφωση, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους αφετηρία. Διαβεβαίωσε πως οι εκατοντάδες υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και στην πρώτ6η γραμμή των μαζικών φορέων στο εκπαιδευτικό κίνημα, θα δώσουν και φέτος όλες τους τις δυνάμεις για να ανοίξει ο δρόμος για το σύγχρονο σχολείο που έχουν ανάγκη και αξίζει στα παιδιά μας.

Ο Μπάμπης Λουτσέτης από το 1ο ΓΕΛ και 5ο Γυμνάσιο, από τα σχολεία στην ΑΒΕΑ, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού και συλλογικού αγώνα των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για το δικαίωμα στη μόρφωση.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη εγρήγορσης της μαθητικής κοινότητας, ώστε σε συνέχεια των προηγούμενών της διεκδικήσεων, να μην διασαλευτεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων από τις προωθούμενες επενδύσεις πέριξ του σχολείου.

«Για την Λαϊκή Συσπείρωση», όπως τόνισε, «προτεραιότητα είναι οι ανάγκες των πολλών, και όχι οι ανάγκες των λίγων και γι` αυτό δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα στους αγώνες της κάθε εκπαιδευτικής κοινότητας για την ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, που να απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες της νέας γενιάς».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...