20.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Τι αλλάζει στα νοσοκομεία της Κρήτης – «Σκανάρονται» εισαγωγές και νοσηλείες

Ημερομηνία:

«Οδηγός» για τη διαμόρφωση του Χάρτη Υγείας, που είναι ανάμεσα στις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας και τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας, είναι και τα στοιχεία που αντλούνται από την εφαρμογή των DRG, του συστήματος κατηγοριοποίησης των περιστατικών που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία ανάλογα με τη διάγνωση και την περίθαλψη που έλαβαν οι ασθενείς.

Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα που δίνει μια πλήρη εικόνα για το παραγόμενο έργο των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ βοηθά και στην εξοικονόμηση πόρων, εφαρμόζεται με επιτυχία σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα και πάει ένα βήμα παρακάτω:

Μέχρι το τέλος του έτους, τα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Κρήτης) και της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας) θα μπουν σε καθεστώς αποζημίωσης, δηλαδή θα αποζημιώνονται βάσει τις υπηρεσίες που παρέχουν και όχι «τυφλά» όπως συμβαίνει σήμερα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται συζήτηση για μεταφορά της χρηματοδότησης των νοσοκομείων στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με το Υπουργείο Υγείας να διατηρεί ένα μικρό ποσοστό χρηματοδότησης.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...